Nogometaši Aluminija so v zadnji tekmi štirinajstega kroga Prve Lige Telekom Slovenije pred približno štiristo gledalci zanesljivo ugnali ljubljanski Bravo ter se z novimi tremi točkami povzpeli na drugo mesto prvenstven razpredelnice.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 400

Sodniki: Kajtazović, Švarc, Povšnar

Strelci: 1:0 Krajnc 24`, 2:0 Leko 30`, 3:0 Živković 63`, 4:0 Krajnc 69`; 4:1 Primc 78`, 5:1 Klepač 92`

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović (71` Kontek), Vrbanec, Krajnc, Petrovič, Jakšić (74` Klepač), Amuzie, Matjašič, Leko (59` Čermak), Živković

Bravo: Vekić, Ihbeisheh, Kurtović (81` Vrljičak), Zec, Matko M., Žinko, Primc, Agboyi, Mensah (45` Matko A.), Nukić, Đajić (59` Abdurahimi)

Rumeni kartoni: Petrovič, Leko; Mensah

Rdeče-beli so zelo podjetno pričeli s srečanjem proti ljubljanskemu Bravu in si že v uvodnih dvanajstih minutah pripravili dve zreli priložnosti, prvič je zapretil Jure Matjašič, a je bil Igor Vekić na mestu, drugič pa je lepo podajo Jureta Matjašiča izkoristil Nikola Leko, a se je z izjemno obrambo izkazal Igor Vekić.

Tretjo zrelo priložnost so si varovanci Slobodana Gruborja priigrali v 22. minuti igre, ko je Matic Vrbanec podal iz kota iz desne strani, najvišji v skoku je bil Ante Živković a je strel z glavo zletel preko vrat. Že v naslednjem napadu pa so rdeče-beli povedli, Ante Živkoviž je lepo zaposlil Jureta Matjašiča, ki je prodrl v kazenski prostor ter z natančno podajo na drugi strani na približno desetih metrih našel samega Alena Krajnca, ki je s strelom z glavo zadel za vodstvo rdčee-belih. Le šest minut zatem je Nemanja Jakšić na levi strani podal v kazenski prostor do Anteja Živkovića, ki se je odločil za strel iz prve, Igor Vekić je žogo na kratko odbil do Nikole Leka, ki je neubranljivo zadel za povišanje vodstva rdeče-belih.

Do konca polčasa so rdeče-beli stopili iz plina, kar so izkoristili gostje iz prestolnice, ki so si na krilih Ibrahima Mensaha priigrali dve pol priložnosti, a je bila obakrat na mestu obramba Aluminija na čelu z Matijo Kovačićem.

Prvi so v drugem delu zapretili gostje, ko so že v drugi minuti zapretili preko Mustafe Nukića, a je obramba Aluminija še enkrat več pravočasno posredovala.

Prvo resno priložnost v nadaljevanju so rdeče-beli kronali z povišanjem vodstva, Marcel Čermak je lepo krenil iz sredine igrišča, proti vratom Ljubljančanov, ter zaposlil Anteja Živkovića, ki je sam krenil v kazenski prostor, ter se na dobrih sedmih metrih odločil za strel v bližnji vratarjev kot, ter premagal nemočnega Igorja Vekića.

V 65. minuti so bili povsem blizu znižanja rezultata gostje, po podaji iz kota je najhujše preprečil Matija Kovačič. A že štiri minute zatem je Marcel Čermak na dobrih dvajsetih metrih zaposlil Alena Krajnca, ki se je odločil za samostojni prodor v kazenski prostor, brez večjih  težav je obšel Darka Zeca, ter se znašel pred vratarjem Igorjem Vekićem, ki ga je premagal s strelom ob bližnji vratnici. Le minuto zatem je bil blizu zadetku Marcel Čermak, ki se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, a je žoga zletela preko ljubljanskih vrat.

V 77. minuti so bili ponovno blizu petemu zadetku rdeče-beli, Mihael Klepač je prevzel žogo na sredini igrišča, se odločil za samostojen prodor, a je strel zletel mimo vrat. Že v nasprotnem napadu so gostje uspeli znižati rezultat, ko je Mustafa Nukić z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Glaa Primca, ki je bil hitrejši od Ivana Konteka, ter z natančnim strelom premagal nemočnega Matijo Kovačića.

Končni rezultat je v drugi minuti sodnikovega podaljška postavil Mihael Klepač, ki je izkoristil lepo podajo kapetana Matica Vrbanca, ter s strelom po tleh premagal nemočnega Igorja Vekića.

Rdeče-beli so zmago posvetili Mariu Lucasu Horvatu, ki si je med tednom huje poškodoval zadnjo stegensko mišico in bo iz igrišč odsoten dlje časa. Varovanci Slobodana Gruborja so se s tremi točkami povzpeli na drugo mesto lestvice, že prihodnji vikend pa jih čaka v ljubljanskih Stožicah derbi kroga proti vodilni Olimpiji.