Rdeče-bele čaka v petek 5. avgusta ob 20.00 uri, prvi domači obračun v katerem bodo v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Ilirijo 1911. Pravico na obračunu med rdeče-belimi in zeleno-belimi bo delil Nejc Gergič.

V uvodnem prvenstvenem krogu so varovanci Roberta Pevnika na gostovanju v Krškem prišli do prvih treh točk, medtem ko so varovanci Gorana Stankovića doma remizirali proti Rogaški. Tako se obe ekipi v nadaljevanje prvenstva podajata dokaj optimistično.

Rdeče-beli, ki so v uvodnem obračunu proti Krškemu vpisali zmago, ob kateri sta zadela Marko Brest in dvakrat kapetan Nik Marinšek, bodo proti ljubljanski Iliriji 1911 iskali pot k prvi domači zmagi v prvenstvu. Pred srečanjem z zeleno-belimi je prvi strelec v prvenstvu Marko Brest poudaril, da bodo z ekipo naredili vse, da ponovijo predstavo iz Krškega, ter da tri točke ostanejo v »šumi«: »Želeli smo si dobrega uvoda, kar nam je uspelo z zmago v Krškem. Po zmagi v uvodnem krogu, moramo pred svojimi navijači narediti vse, da tri točke ostanejo v Kidričevem. Med tednom smo dobro trenirali, še nadgradili nekaj zadev, katere nam niso stekle v Krškem, zato smo v slačilnici pred prvo domačo tekmo optimistični. Prepričan sem, da če bomo ponovili dobre stvari iz tekme v Krškem, da se bomo na koncu veselili, a vendar, v tekmo moramo iti stoodstotno osredotočeni. Prav tako bi si želeli, da se na stadionu zbere čim večje število gledalcev, ki bi na koncu zadovoljni zapuščali kidričevski športni park.«  

Po odsotnosti zaradi bolezni, bo tokrat glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik na uvodni domači preizkušnji lahko računal tudi na Jako Bizjaka, Taia Kmetca in Roka Frešerja.

Športni park v Kidričevem bo svoja vrata odprl eno uro pred začetnim sodnikovim žvižgom. Že pred uvodno domačo preizkušnjo, si bo mogoče na klubski blagajni zraven dnevne vstopnice zagotoviti tudi letno vstopnico za vse domače obračune rdeče-belih v letošnji sezoni, cena letne vstopnice znaša 70,00 EUR. V kolikor si srečanja v živo ne boste morali ogledati, si ga lahko ogledate v neposrednem spletnem prenosu na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije – www.nzs.si.