Po dolgem zimskem premoru se s petkovo tekmo v kidričevskem športnem parku ponovno pričenja boj za prvenstvene točke. Rdeče-beli se bodo v uvodnem spomladanskem krogu v petek 3. marca ob 16.00 uri pomerili z velenjskim Rudarjem, na srečanju bo pravico delil Novarlić Damjan.

Knapi v kidričevski športni park prihajajo z zelo spremenjeno zasedbo glede na zasedbo s katero so se varovanci Roberta Pevnika pomerili v začetku prvenstva v Velenju. Adnan Zlidžović ima na seznamu kar nekaj novincev, Žan Florjanc, Stefan Močić in Dragan Brkić so pred tem nosili lendavski dres, medtem sta se iz knežjega mesta med knape na posojo preselila Stian Džumhur in Anej Kujović, iz Domžal je na posojo prišel Ronald Biggs, prav iz Kidričevega pa se je med knape po pol sezone preselil Sandro Zukić. A Velenjčani so med zimskim prestopnim rokom ostali brez prvega zvezdnika jesenskega dela Nika Omladiča. Knapi trenutno zasedajo enajsto mesto na prvenstveni lestvici.

Tudi v zasedbi Roberta Pevnika je med zimskim prestopnim rokom prišlo do nekaj sprememb. Klub so zapustili Sandro Zukić, Jaka Bizjak, Nana Kofi Babil in Luka Marković, medtem ko sta na posojo odšla Tai Kmetec in Tim Ciganović. V zimskem prestopnem roku so klub okrepili Lovro Grajfoner, Marko Josip Čavara, Daniel Šturm je prišel na posojo iz Maribora, klub pa je prav tako okrepil osemnajstletni Leo Čeh. Še vedno Robet Pevnik ne more računati na Luko Petka in Gašperja Pečnika, zaradi poškodb, zaradi kartonov pa bosta uvodno preizkušnjo izpustila Gal Gorenak in Tomislav Jagić.

Pred uvodno prvenstveno preizkušnjo glavni strateg rdeče-belih poudarja, da je ekipa dobro pripravljena in si želi, da njegovi varovanci pokažejo dobro delo, ki so ga opravili čez priprave: »Končno bo šlo zares, premor je bil zares dolg, tudi pripravljalno obdobje je bilo dolgo, a menim, da smo opravili dobro delo. Vsi težki nasprotniki, s katerimi smo se pomerili v pripravljalnem obdobju so nam dali marsikateri odgovor. Sedaj je na nas, da v petek pokažemo in dokažemo da mislimo resno v boju za vrh. Zelo pomembno je, da smo med pripravami vključili tudi mladince, ki so dokazali, da lahko v nadaljevanju prvenstva na njih tudi računamo. V uvodni preizkušnji si želim tri točke, na igrišču pa od svojih varovancev pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, ter da bomo v nadaljevanje prvenstva vstopili pozitivno.«

Tekmo v 4. krogu v Velenju so z minimalno razliko dobili rdeče-beli, takrat je za tri točke poskrbel kapetan in prvi strelec rdeče-belih Nik Marinšek.

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo v petek odprla uro pred uvodnim sodnikovim žvižgom. Srečanje si bo mogoče v živo ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, v živo pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.