S sobotno tekmo proti Tabor Sežani bodo rdeče-beli sklenili prvo polovico letošnje sezone Prve Lige Telemach. Srečanje med rdeče-belimi in Kraševci se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico v kidričevskem športnem parku pa bo delil Matoša Martin, kateremu bo tokrat v pomoč tudi tehnologija VAR.

Obe ekipi v drugi medsebojni obračun prihajata letošnje sezone vstopata s porazoma. Rdeče-beli so ostali praznih rok proti Mariboru v Ljudskem vrtu, medtem ko so Kraševci pred svojimi gledalci priznali premoč ljubljanskemu Bravu, za varovance Dušana Kosiča pa je bil to peti zaporedni poraz.

Kraševci prihajajo v kidričevski športni park kot boljše uvrščena ekipa, saj se trenutno nahajajo na osmem mestu prvenstvene razpredelnice, a pred rdeče-belimi imajo vsega eno točko naskoka. Varovanci Dušana Kosića so tako po dobrem začetku sezone, v zadnjem obdobju v rezultatski krizi, nazadnje so nasprotnikovo mrežo zatresli konec septembra, ko so remizirali s Celjem z rezultatom 2:2. Kraševci bodo v Kidričevo prišli oslabljeni za Mihaela Briškega in Erika Salkića, ki imata prepoved igranja zaradi rumenih kartonov, a v svojih vrsta imajo Kraševci ne glede na slabše rezultate izjemnega Dinota Stančiča in Louisa Rodrigueja Bongonguija, ki imata na svojem računu skupaj deset zadetkov. Kraševci veliko stavijo tudi na svojega čuvaja mreže Jana Koprivca, ki je eden izmed bolj izkušenih mož v vrsta Kraševcev. V zadnjem obdobju kažejo dobre predstave tudi Ignacio Guerrico in Kevin Groby.

Rdeče-beli so po premoru zaradi reprezentance doživeli poraz v Ljudskem vrtu, ki pa ni skazil optimizma pred zaključkom jesenskega dela. Glavni strateg rdeče-belih iz treninga v trening vrača dlje časa poškodovane igralce in za srečanje proti Sežančanom bo imel na voljo praktično vse svoje može, razen že dlje časa odsotnih Luke Petka in Kofija Nane Babila. A tudi pred srečanjem s Kraševci bo glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne postregel s določenimi spremembami v začetni enajsterici, sploh zaradi pristopa nekaterih igralcev v nedeljskem obračunu proti Mariboru: »Vedno lahko pride do kakšne spremembe v začetni enajsterici. Nisem bil zadovoljen s pristopom v nedeljo proti Mariboru, zato bomo nekatere zadeve spremenili. V soboto bo sicer povsem drugačna tekma, drugačni tipi igralcev, drugačen način igranja, temu bomo ustrezno prilagodili ekipo, ter skušali vknjižiti nove prvenstvene točke.«

Rdeče-beli bodo v nedeljo skušali priti do četrte prvenstvene zmage, s tem bi se na lestvici povzpeli prav pred Tabor, še kako prav pa bi tri točke prišle za dodatno samozavest pred samim ciljem jesenskega dela. Kot pred srečanjem poudarja Oskar Drobne pa Tabor kljub seriji petih zaporednih porazov še zdaleč ni nasprotnik, ki bi omogočal lagodnost: »Poskušali bomo tekmo dobiti, a daleč od tega da bo to enostavno. Tabor je sicer v slabem nizu, a v vseh teh tekmah je bil zelo blizu zmagi in so jih izgubili zaradi malenkosti. Upam, da bomo pravi in da bomo v tekmo šli tako kot se »šika« in da bomo uspešni to tekmo. Moramo pa seveda v teh zadnjih treh tekmah zbrati čim več točk, da bo pavza čim bolj mirna.«

Edini medsebojni obračun v letošnji sezoni Prve Lige Telemach so prepričljivo dobili nogometaši Tabora, ki so 19. septembra v Sežani, kar štirikrat zatresli mrežo rdeče-belih. Tudi v preostalih medsebojnih obračunih je statistika na strani Kraševcev, ki so na devetih tekmah vknjižili štiri zmage, trikrat se je tekma končala brez zmagovalca, dvakrat so se treh točk veselili rdeče-beli, ki so nazadnje Sežančane premagali v sezoni 2019/2020 v 10. krogu, ko so v kidričevskem športnem parku slavili s 3:0.

Vstop v kidričevski športni park bo omogočen od 16.00 ure naprej, pogoj za vstop je izpolnjevanje pogoja PCT.

Srečanje si bo mogoče v živo ogledati tudi na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.