Po reprezentančnem premoru se s tekmo v Kidričevem nadaljuje Prva Liga Telemach. Osmi krog rdeče-beli odpirajo proti Rogaški, srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico med rdeče-belimi in črno-belimi bo delil Mertik Bojan s pomočniki.

Obe ekipi vstopata v prvi medsebojni obračun kot prvoligaša z manj točkami na svojem računu, kot sta pred prvenstvom želeli. Rdeče-beli so pred reprezentančnim premorom še tretjič zapored klonili, ko so z 2:0 priznali premoč Rogaški, medtem pa so Slatinčani proti Radomljam v domači tekmi remizirali. Med ekipama sta na prvenstveni razpredelnici dve točki razlike.

Slatinčani, ki jih vodi bivši strateg rdeče-belih Oskar Drobne, prihajajo v Kidričevo zagotovo z željo, da vknjižijo prvi komplet treh točk v prvenstvu. Bivši strateg rdeče-belih ima na razpolago številne zanimive igralce, ki jih na igrišču vodi kapetan Rene Rantuša Lampreht. Slatinčani na sredini igrišča najbolj zaupajo Brazilcu Thallissonu, ki ob izkušenem Žanu Benedičiču skrbi za destrukcijo v vezni vrsti. V napadu zaenkrat najbolj blesti Andrej Pavlovič, ki ima na svojem računu dva prvenstvena zadetka, ob njem pa ima Oskar Drobne še nekaj zelo nevarnih posameznikov, kot so Nejc Gradišar, Matic Marcius, Antonio Majcenić, ter zadnji novinec poletnega prestopnega roka Oliver Kregar, ki je prvoligaško nastopanje okusil tako v dresu kranjskega Triglava kot Radomelj.

Rdeče-beli so po dobrem startu v prvenstvu, v katerem so blesteli predvsem s svojo prepoznavno igro, v zadnjih treh tekmah priznali premoč nasprotnikom, a razloga za paniko ni. Kljub odhodu Marka Bresta, ki je okrepil ljubljansko Olimpijo, ni pa ga bilo v kadru že proti Bravu, glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je reprezentančni premor prišel še kako prav, da so se v tem obdobju postavili novi avtomatizmi, ki so bili potrebni: »Vzdušje je dobro, mirno, ne delamo evforije ko igramo dobro, ne delamo evforije, ko rezultati niso najboljši oziroma želeni. Vemo, da smo igrali dobro, vemo kaj delamo. Med premorom smo odigrali dve težki preizkušnji, postavili smo določene nove avtomatizme. Glede na to, da so nekateri igralci odšli, imamo od zadaj igralce z drugim karakterjem, igro moramo prilagoditi ekipi, ki je sedaj tukaj. Tekmi sta pokazali, da smo dobro pripravljeni, da smo na pravi poti in povsem osredotočeni in pripravljeni pričakujemo Rogaško.«

Sobotno srečanje v kidričevskem športnem parku bo nedvomno zelo pomembno za obe ekipi, a kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, je najbolj pomembno, da se njegovim varovancem ne sme zgoditi, da bi bili gostje bolj motivirani in agresivni od rdeče-belih: »Vemo, da je Rogaška kvalitetna ekipa, borben nasprotnik. Opravili smo analizo nasprotnika, v miru se pripravljamo na sobotno tekmo. Ne sme se zgoditi, da bi bili gostje bolj motivirani in bolj agresivni od nas. Na nas je, da dosežemo zadetek več od nasprotnika, ter se s tem oddolžimo tudi navijačem, ki verjamemo v nas.«

Ekipi sta se nazadnje srečali v lanski sezoni 2. SNL, kjer sta odigrali dve medsebojni srečanji, oboji so se veselili po ene zmage, rdeče-beli so slavili v Rogaški Slatini medtem ko so Slatinčani slavili v Kidričevem.

Vrata kidričevskega športnega parka se odpirajo uro pred začetnim sodnikovim žvižgom, vstopnine ni.

V kolikor si srečanja v živo ne boste morali ogledati v »šumi«, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.