Varovance Roberta Pevnika v petek 12. maja ob 18.00 uri čaka zadnja domača preizkušnja v letošnje prvenstvu. V kidričevskem športnem parku bodo rdeče-beli gostili ajdovsko Primorje eMundio, pravico na tekmi 29. kroga 2. slovenske nogometne lige bo delil Mihael Antič.

V zadnji domači obračun letošnje sezone rdeče-beli vstopajo kot vodilna ekipa prvenstvene lestvice, Ajdovci pa so z zadnjo domačo zmago nad Rogaško zadržali sedmo mesto na prvenstveni lestvici.

Ajdovci, prihajajo v kidričevski športni park povsem neobremenjeni, njihova neobremenjenost pa je zagotovo botrovala tudi zmagi preteklo sredo doma, nad Rogaško, ko so se po zaostanku z dvema zadetkoma v zadnjih tridesetih minutah, kar štirikrat zatresli mrežo Slatinčanov, ter z zmago pomagali rdeče-belim, da so se dva kroga pred koncem zavihteli na vrh lestvice. Varovanci Milana Anđelkovića so predvsem doma izjemni, zadnjo zmago v gosteh pa so zabeležili v 24. krogu, ko v gosteh z 0:2 ugnali velenjski Rudar. Oba zadnja gostujoča obračuna so Primorci izgubili z minimalno razliko, tako srečanje v Novem mestu kot proti ljubljanski Iliriji 1911 je odločil en zadetek. Pri sinovih burje je trenutno najbolj razpoložen bivši član rdeče-belih Marko Nunić, ki je z dvema zadetkoma proti Rogaški trenutno pri osmih prvenstvenih zadetkih v letošnji sezoni. Zelo pomembni členi zasedbe iz Ajdovščine so tudi Toni Lun Bončina in Artur Sagitov, oba sta dosegla po pet zadetkov, po štiri zadetke v letošnji sezoni pa sta dosegla Mark Gulič in Borna Proleta.

Rdeče-beli so preteklo sredo v Biljah vknjižili devetnajsto prvenstveno zmago, ob zadetku Daniela Skibe, je dva zadetka prispeval kapetan Nik Marinšek, ki se je tako na lestvici strelci le na zadetek zaostanka približal Mateju Poplatniku, članu ljubljanske Iliriji 1911. Varovanci Roberta Pevnika so na severu Primorske povezali četrto zaporedno zmago, še četrto zapored z dvema zadetkoma razlike. Glavni strateg rdeče-belih pred srečanjem poudarja, da se filozofija kljub skoku na prvo mesto ne spreminja, in tudi tekma proti Primorju je še ena izmed finalnih v boju za prvo mesto: »Celotno sezono smo čakali na to, sedaj nam je uspelo smo na prvem mestu, o svoji usodi odločamo sami. V petek moramo na igrišču potrditi tri točke iz Bilj, ter se ponovno predstaviti v pravi luči, ki nas na krasi skozi celotno sezono. Ostajamo pri isti filozofijo, gremo tekmo po tekmo, ne smemo se ozirati na nikogar. Primorje je kvalitetna ekipa, nenazadnje so premagali Rogaški in jim zabili štiri zadetke. Mi imamo v tej tekmi svoje načrte, verjamemo, da smo kvalitetnejši, a to moramo ponovno pokazati na igrišču. Želim si, da se v petek v Kidričevem zbere čim več ljudi, obljubim, da jih igralci ne bodo razočarali.«

Uvodni medsebojni obračun v letošnji sezoni se je v Ajdovščini odigral konec oktobra, v mestu burje pa so se zmage z minimalno razliko veselili rdeče-beli. Za tri točke v 14. krogu je poskrbel prvi strelec rdeče-belih Nik Marinšek.

Tokratno srečanje v Kidričevem se prične ob 18.00 uri, vrata športnega parka se bodo odprla uro pred začetnim sodnikovim žvižgom. V kolikor si srečanja ne bi utegnili ogledati v živo na tribunah, si ga lahko ogledate v neposrednem spletnem prenosu, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.