Varovanci Roberta Pevnika bodo jutri ob 20.15 s tekmo proti ljubljanski Olimpiji zaključili 34. krog Prve Lige Telemach. Na srečanju med rdeče-belimi in zeleno-belimi bo pravico delil Alen Borošak.

Obe ekipo v četrti medsebojni obračun letošnje sezone vstopata v povsem različnih izhodiščih, gostje iz prestolnice se borijo za evropsko vozovnico, medtem ko se rdeče-beli borijo za želeno deveto mesto, ki bi varovancem Roberta Pevnika prineslo dve dodatni tekmi v kvalifikacijah za popolnitev Prve Lige Telemach.

Zmaji se v obračun v kidričevskem športnem parku podajajo s popotnico zmage, ki so jo prejšnji vikend vknjižili v svojih Stožicah, proti mestnemu tekmecu, ko je zmagovalca odločil Svit Sešlar. Zmaji prihajajo v Kidričevo oslabljeni za Aldairja, ki ima zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov prepoved nastopa, a v popolni vlogi favoritov. Varovanci Roberta Prosinečkega se trenutno nahajajo na tretjem mestu, ki vodi v Evropo, pred četrto Muro pa imajo vsega dve točki naskoka. Zmaji so se iz zadnjih dveh gostovanj sicer vrnili z dvema porazoma, proti Mariboru in Kopru, a Robert Prosinečki bo lahko v Kidričevem povsem upravičeno računal na tri točke. Največjo nevarnost za vrata rdeče-belih bo zagotovo predstavljal prvi strelec Ljubljančanov, Mustafa Nukić, ki ima na svojem računu enajst zadetkov, nedvomno pa hrvaški strokovnjak na klopi Olimpije veliko upov polaga tudi v zadnjem obdobju razpoloženega Almedina Ziljkića, ki je trenutno pri sedmih prvenstvenih zadetkih.

Rdeče-beli se nahajajo v izjemno zahtevni situaciji, a je varovancem Roberta Pevnika, včerajšnja zmaga Kopra nad Tabor Sežano, vlila dodatno upanje, saj bi se z zmago rdeče-beli Taboru približali na želene tri točke zaostanka, pred zadnjima dvema prvenstvenima obračunoma. Robert Pevnik tokrat ne bo mogel računat na edinega strelca iz preteklega kroga Dina Špeharja, ki je povedel rdeče-bele v Domžalah v vodstvo, v 74. minuti pa zaradi drsečega štarta prejel direktni rdeči karton. Kot pred srečanjem z ljubljansko Olimpijo poudarja triinpetdesetletni Robert Pevnik, da Olimpija trenutno igra dobro, a verjame, da se da z borbo vse nadoknaditi: »Olimpija igra dobro. Dobili so nov zagon po menjavi trenerja. Čim manj napak moramo narediti. Čim manj. Če bomo prvi dosegli zadetek, imamo velike možnosti. Na vseh tekmah je Olimpija pokazala dobre stvari, pokazala pa je, da je tudi ranljiva, da se jo da premagati. Izkoristiti moramo njihove pomanjkljivosti. Potem imamo velike možnosti. Seveda ima Olimpija veliko individualne kvalitete, a z borbo se da to nadoknaditi.«

Pred četrtim medsebojnim obračunom, je v boljšem izhodišču Olimpija, ki je vknjižila dve domači zmagi, edina dosedanja tekma letošnje sezone pa je pripadla rdeče-belim, ko je po strelu Roka Prše v 95. minuti, lastno mrežo zatresel kapetan zmajev Timi Max Elšnik. Zadnji medsebojni dvoboj je v Stožicah pripadel zmajem, ki so kar šestkrat zatresli mrežo.

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo v nedeljskem večeru odprla uro pred pričetkom srečanja. Dvoboj med rdeče-belimi in zeleno-belimi si bo mogoče v živo ogledati tudi na prvem programu Sportkluba, za vse navijače rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.