Sinočnje uvodno srečanje 29. kroga je v kidričevski športni park pritegnili okoli dva tisoč gledalcev, ki so videli zmago vijoličastih. Za zmago gostov, je v prvem delu srečanja najprej Lana Jovanovića premagal Arnel Jakupović, v začetku drugega polčasa pa še Hilal Soudani.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: 2000

Sodniki: Kajtazović Nejc, Černe Tomaž, Brezar David, Šmajc David. VAR: Perić Dragoslav, Mertik Bojan. Delegat: Močnik Vlado.

Strelca: 0:1 Jakupivić 30`, 0:2 Soudani 47`

Aluminij: Jovanović L., Pečnik (79` Kosi), Martić, Brkljača (60` Pišek), Jagić, Gorenak (79` Maružin), Jovan, Matić (90` Tanyi), Kljun, Koblar, Bilyi (60` Susso). Trener: Robert Pevnik

Maribor: Bergsen, Soudani (85` Kolar), Strajnar (75` Feta), Vrhovec (67` Lorber), Širvys, Barišić (67` Božič), Repas, Jakupović (85` Bougre), Šoštarič Karič, Vidmar, Iličić. Trener: Ante Šimundža.

Rumeni kartoni: Pišek, Jagić, Vrhovec, Feta.

Pred srečanjem z Mariborom, je imel strateg rdeče-belih kar nekaj teža pri sestavi ekipe, zato je opravil kar štiri zamenjave v začetni enajsterici glede na tekmo proti Celju. Zaradi kazni rumenih kartonov tokrat ni imel pravice nastopa Sandro Jovanović, zaradi lažjih poškodb tokrat nista za nastop kandidirala Stanislav Krapukhin in Rok Schabuach, na klopi pa je tekmo začel tudi Mario Šubarić.

Srečanje so boljše otvorili gostje iz Maribora, ki so prvič zapretili že v 3. minuti, ko je do stela z glavo po podaji iz kota prišel Sven Šoštarič Karič, a je Luka Koblar žogo pred golovo črto izbil, ter preprečil vodstvo.

Svoj drugi poskus so Mariborčani vknjižili v 25. minuti, ko so je po dolgem pletenju posesti sam na dobrih petindvajsetih metrih ostal Maks Barišić, ter z lepo globinsko podajo zaposlil Arnela Jakupivića, ki je v kazenskem prostoru pršel do strela, a je žoga zletela mimo vrat.

Le pet minut zatem so gostje uspeli premagati Lana Jovanovića, ko je Jan Repas na sredini igrišča osvojil dvoboj z Gašperjem Pečnikom, žogo poslal do Maksa Barišića na desno stran, slednji je žogo podal nazaj do Jana Repasa, ki je iz vrha kazenskega prostora lepo podal na desno stran proti Hilalu Soudaniju, ki je na drugi vratnici našel samega Arnela Jakupivića, ki mu ni bilo težko zatresti mreže Lana Jovanovića.

Do konca polčasa ne na eni ne na drugi strani ni bilo nevarnejših akcij, zato pa so takoj po prihodu iz slačilnice za podvojitev vodstva mrežo Lana Jovanovića ponovno zatresli gostje. Iz desne strani je predložek v kazenski prostor poslal Maks Barišić, do žoge je prišel strelec prvega zadetka Arnel Jakupović, ki je žogo zavrnil proti Hilalu Soudaniju, ki je iz dobrih enajstih metrov, s prefinjenim strelom premagal nemočnega Lana Jovanovića.

V 50. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Lana Jovanovića po podaji iz prostega strela Josipa Iličića, a je v gneči tako Hilalu Soudaniju kot Lanu Vidmarju vratar rdeče-belih strel ubranil, Mark Strajnar pa je žogo posal čez prečko.

V deveti minuti nadaljevanja so rdeče-beli le sprožili strel proti vratom Maribora, Marko Brkjača je po osvojeni žogi na sredini igrišča z izjemno podajo našel Artema Bilyija, ki je prodrl v kazenski prostor, ter iz roba kazenskega prostora poskušal s strelom, a je vratar gostov strel ukrajinskega vezista ubranil.

V 66. minuti so bili ponovno blizu zadetku gostje, a je Sven Šoštarič Karič žogo poslal čez prečko. Sedem minut zatem je bil blizu zadetka Josip Iličić, ki je po preigravanju na desni strani v kazenskem prostoru, poskušal s prefinjenim strelom a je žoga zadela prečnik.

V končnici srečanja so si rdeče-beli priigrali dve lepi priložnosti, najprej je po podaji iz kota do strela z glavo iz dobrih sedmih metrov prišel Bamba Susso, a je žogo poslal direkt v vratarja gostov Menna Bergsna. V sodnikovem dodatku pa je iz prostega strela iz dobrih osemnajstih metrov poskušal še Tom Kljun, a je žoga zletela preko gola, tako je ostalo pri zmagi gostov z dvema zadetkoma razlike.

Že v četrtek 11. aprila ob 16:45 uri, čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v okviru 30. kroga gostovali pri Kopru.