Varovanci Roberta Pevnika bodo jutri ob 20.15 uri proti Mariboru doma otvorili 29. kroga Prve Lige Telemach. Na zadnjem medsebojnem srečanju letošnje sezone med rdeče-belimi in vijoličastimi bo pravico delil Kajtazović Nejc.

Obe ekipi vstopata v zadnji medsebojni obračun letošnje sezone z drugačno popotnico, varovanci Anteja Šimudnže so po remiju z Celje v gosteh nanizali dve prvenstveni zmagi, najprej so ugnali doma Koper zatem pa še Kalcer Radomlje pretekli vikend. Medtem so rdeče-beli po dveh bolečih porazih pred reprezentančnim premorom pretekli vikend iztržili točko proti vodilnemu Celju, za varovance Roberta Pevnika sta v polno merila Stanislav Krapukhin in Tom Kljun.

Vijoličasti se v »šumo« podajajo v dobri formi, predvsem kaj pa lahko veseli trenerja Anteja Šimudnžo, pa je, da prihajajo na najbližje gostovanje v skoraj kompletni postavi, manjkal bo edino bočni branilec Urata Itsuki. Mariborčani so pomlad pričeli z visoko zmago prav proti rdeče-belim, edini spomladanski poraz pa so doživeli za zeleno mizo proti Muri, v vseh preostalih dvobojih pa so ostali neporaženi. V nadaljevanju sezone blesti predvsem četverec Josip Iličić, Arnel Jakupović, Maks Barišić in Hilal Soudani. V zvezni vrsti vse niti igre drži Jan Repas, medtem ko sta se v obrambni liniji v nadaljevanju sezone odlično znašla Sven Šoštarič Karić in zimski novinec Lan Vidmar. Na vratih je v zadnjem obdobju zaradi poškodbe Ažbeta Juga, priložnost dobil Menno Bergsen, a pričakovati je, da je poškodba prvega vratarja gostov že sanirana in bo tokrat na vrata stopil Ažbe Jug.

Rdeče-beli so pretekli vikend proti vodilnemu Celju ponovno pokazali, da lahko v vsaki tekmi presenetijo tudi izrazitega papirnega favorita. Varovanci Roberta Pevnika so bili na Stadionu Z`dežele blizu treh točk, ko je za še drugi neodločen rezultat letošnje sezone v končnici srečanja ponovno poskrbel Luka Bobičanec. Rdeče-beli so v obrambni vrsti pretekli vikend kljub nekaterim manjšim napakam odigrali izjemno kompaktno, kar nekaj krat pa je nase opozoril Lan Jovanović, ki bo tudi tokrat predstavljal zadnjo oviro za gostujoče napadalce. Zagotovo veseli dejstvo, da je v svoj prvenec v rdeče-belem dresu dosegel zadnji prišel v rdeče-beli slačilnici Stanislav Krapukhin. Kljub temu, da tokrat Robert Pevnik zaradi kazni rumenih kartonov ne bo imel na voljo Sandra Jovanovića, se v kader zaradi posoje iz strani Celja ponovno vračata prvi strelec rdeče-belih Tin Matić, ter ukrajinski vezist Artem Bilyi.

Pred srečanjem z vijoličastimi glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da lahko njegovi varovanci nadaljujejo v dobrem ritmu, ki so ga prikazali proti vodilni ekipi prvenstvene lestvice: »Rezultat in igra v Celju sta pokazala, da je ekipa dobro pripravljena, tako fizično kot psihično. Verjamem, da lahko v tem ritmu nadaljujemo tudi na tekmi z Mariborom. Maribor spomladi igra odlično in je zagotovo papirnati favorit, ampak tako igralci kot strokovno moštvo verjamemo, da imamo kvaliteto, da lahko doma premagamo vijoličaste. Proti Mariboru moramo v fazi obrambe dvigniti tako, individualno kot moštveno agresivnost, v napadu pa moramo ostati popolnoma osredotočeni in učinkoviti kot smo bili proti Celju. Veseli me, da je veliko zanimanje za tekmo, vemo da bo ob igrišču veliko mariborskih navijačev, ampak na zelenici bo boj 11 na 11 in verjamem, da bodo polne tribune še dodaten motiv za našo igralce.«

V letošnji sezoni smo videli že tri medsebojne obračune, uvodni obračun v Ljudskem vrtu je po zadetku Arnela Jakupivića pripadel vijoličastim. Uvodni obračun v »šumi« je z minimalno zmago pripadel rdeče-belim, odločujoči zadetek je dosegel Sandro Jovanović. Zadnji medsebojni obračun je pripadel varovancem Anteja Šimudnže, ki so dodobra napolnili mrežo Lana Jovanovića. Se lahko rdeče-beli oddolžijo vijoličastim za najvišji letošnji prvenstveni poraz?

Kidričevski športni park bo jutri svoja vrata odprl, uro in pol pred začetnim žvižgom. V okolici športnega parka bo spremenjen tudi prometni režim, zato vse ljubitelje pozivamo, da se na stadion odpravijo pravočasno.

V kolikor si srečanja, ne boste ogledali v živo na tribunah kidričevskega športnega parka, si lahko srečanje v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.