Rdeče-beli bodo v nedeljo ob 17.00 uri v 16. krogu Prve Lige Telemach v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Olimpijo. V dvoboju med rdeče-belimi in zeleno-belimi bo pravico delil Slavko Vinčić.

Obe ekipi sta v zadnjem krogu vpisali po točko. Rdeče-beli so s točko prekinili niz dveh zaporednih porazov, točko pa so vknjižili pri Domžalah, kjer je edini zadetek za rdeče-bele s prvencem dosegel Jaka Bizjak. Medtem so Ljubljančani z remijem proti Bravu prekinili niz dveh zaporednih zmag, ki so jih pred tem dosegli proti Kopru in proti Taboru Sežani.

Ljubljančani prihajajo v Kidričevo kot popolni favoriti, saj so med trojico ekip, ki imajo povsem na vrhu prvenstvene lestvice popolnoma enak točkovni izkupiček. Skupaj s Koprom in Mariborom tvorijo vrh lestvice in imajo na svojem računu 27 točk, kar je velikih 15 točk prednost pred rdeče-belimi. Pri zmajih v letošnji sezoni izstopata novinca Mustafa Nukić in Almedin Ziljkić, ki imata na svojem računu skupaj že dvanajst zadetkov, oba sta v polno merili po šestkrat. Nedvomno pa imajo zmaji izjemno zasedbo, ki jih poveljuje kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik, ki je svojo kariero pričel prav v Kidričevem. Zraven omenjene trojice je potrebno izpostaviti nedvomno še vratarja Nejca Vidmarja, ter vezista Tomislava Tomića, ki s svojo mirnostjo v zvezni vrsti poskrbi za številne hitre protinapade svoje ekipe, kot jih na drugi strani s svojimi izkušnjami tudi ustavlja. Dino Skender, bo v Kidričevem lahko računal na vse svoje igralce, ki niso na seznamu poškodovanih.

Medtem so rdeče-beli v zadnjem krogu v Domžalah z neodločenim rezultatom le nekoliko popravili vtis iz zadnjih dveh tekem, ko so kljub dobri igri točke prepustili tekmecem. Zagotovo veseli dejstvo, da se je v Kidričevem prvič po prihodu v »šumo« med strelce vpisal Jaka Bizjak, ki bi lahko tudi proti zmajem predstavljal nevarnost v fazi napada. Veliko težav pred srečanjem glavnemu strategu rdeče-belih Oskarju Drobnetu predstavlja kazen Emirja Azemovića, ki bo moral počivati zaradi četrtega rumenega kartona, ki ga je prejel v zadnjem prvenstvenem krogu. Pred srečanjem z zmaji veseli tudi dejstvo, da je v Domžalah prvi od začetka srečanje pričel tudi izkušeni vezist Timotej Dodlek, ki bi lahko s svojo mirnostjo in izkušnjami v zvezni vrsti prenekatero situacijo obrnil v korist rdeče-belih.

»Zagotovo nam v zadnjem obdobju rezultati ne grejo na roko. Je pa res, da je potrebno fante pohvaliti, da se skozi celotno zadnje obdobje na treningih zelo trudijo, vnema je na visoki ravni. Jaz verjamem, da se bo tudi rezultatski preboj prišel. Kar se tiče samih iger, gre zadeva v pravo smer in samo čakamo oziroma si želimo tekme, ko nas bo to nagradilo. Ne glede na preteklost, moramo gledati v prihodnost, vsaka tekma je zase. Na Olimpijo smo se dobro pripravili, jih analizirali, pogledali njihove dobre stvar in slabosti. Verjamem, da se lahko v nedeljo v kidričevskem športnem parku zgodi nekaj pozitivnega,« pred srečanjem z Olimpijo v kidričevskem športnem parku poudarja prvi pomočnik glavnega trenerja Luka Gobec. 

Uvodno srečanje v ljubljanskih Stožicah je pripadlo zmajem s 3:1, takrat je edini zadetek za rdeče-bele dosegel prvi strelec Armin Đerlek. Skupna statistika je jasno na strani tokratnih gostov, ki so se v do sedaj odigranih petindvajsetih tekmah veselili petnajstkrat, dvakrat se je tekma končala brez zmagovalca, osemkrat so se veselili rdeče-beli.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.00 uri, blagajne se odpirajo uro pred začetkom srečanja. Pogoj za vstop na tekmo je izpolnjevanje pogoja PCT.

Srečanje si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, v živo pa gamo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.