Rdeče-beli bodo danes ob 17.30 proti ljubljanski Olimpiji doma odprli 23. krog Prve Lige Telemach. Na srečanju med šumari in zmaji bo pravico delil Matković Aleksandar.

Obe ekipi se v tretji medsebojni obračun letošnje sezone podajata s popotnico zmage. Zmaji so po uvodnem remiju, proti Domžalam vknjižili še drugo zaporedno zmago, medtem ko so rdeče-beli po dveh porazih v obračunu proti Radomljam v gosteh slavili z 1:2 in se s prvim kompletom treh spomladanskih točk ponovno zavihteli na osmo mesto prvenstvene razpredelnice.

Zmaji prihajajo v šumo v vlogi favoritov, trenutno trdno v rokah držijo drugo mesto na prvenstveni lestvici, Zoran Zeljković pa se želi z zmago ponovno približati vodilnemu Celju. Zmaji, so v pomlad štartali zelo strelsko razpoloženi, saj so v treh tekmah skupaj dosegli šest zadetkov. V uvodnem obračunu proti Rogaški sta se med strelce vpisala bivša člana rdeče-belih, kapetan zmajev Timi Max Elšnik in Marko Brest. Za zmago proti mlinarjem je dva zadetka prispeval novinec Antonio Marin, a je vmes staknil poškodbo in ga v šumo ne bo, enkrat pa se na srečanju ob Kamniški Bistrici med strelce vpisal Nemanja Motika, prvi strelec zmajev s šestimi zadetki. Edni zadetek na srečanju proti rumeni družini je za zmaje dosegel Raul Florucz, ki je proti Domžalčanom dosegel četrti zadetek sezone. Zmaji so sicer v nadaljevanju prvenstva prejeli tri zadetke, kar dva na uvodni preizkušnji proti Rogaški, a že proti mlinarjem je obramba zmajev klonila le enkrat, proti Domžalčanom pa so aktualni državni prvaki svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Zadnji poraz zmajev sega v začetek decembra, ko so nazadnje ostali brez točk v večnem derbiju.

Rdeče-beli so med tednom proti Radomljanom po izjemnem prvem polčasu na koncu vknjižili prvo spomladansko zmago in tako na najboljši možni način pozabili na dva boleča poraza iz uvoda spomladanskega dela prvenstva. Ob Kamniški Bistrici je blestel Tin Matić, ki se je med strelce vpisal dvakrat z dvema zadetkoma pa se je izstrelil na vrh klubske lestvice strelcev in je trenutno pri štirih prvenstvenih zadetkih. A ob Kamniški Bistrici je bil tokrat razpoložen prav vsak igralec, ki je stopil na zelenico in kot poudarja kapetan rdeče-belih Tin Martić je zmaga prišla v pravem času: »Potrebovali smo to zmago, prišla je res v pravem času. Po dveh težkih porazih, predvsem boleč je bil proti Kopru, saj menim, da smo si zaslužili več, smo proti Radomljam res pokazali pravi obraz, predvsem pa pravo željo in srčnost, tako da smo zares vsi v slačilnici zadovoljni s tremi točkami, ki smo jih osvojili med tednom.«

Rdeče-beli seveda želijo proti ljubljanski Olimpiji priti do novega pozitivnega rezultata in kot pred sobotnim srečanjem poudarja kapetan rdeče-belih Tin Martić, bo za nov uspeh potrebno še nadgraditi pristop in predstavo iz torkove tekme proti Radomljam: »Potrebno bo ponoviti pristop kot proti Radomljam, le tega še nadgraditi. V obeh letošnjih tekmah z Olimpijo smo bili enakovredni nasprotnik, verjamem, da bomo tudi tokrat enakovredni, nedvomno pa bomo skušali narediti vse, da jim prekrižamo načrte in da se tokrat veselimo mi. Nedvomno bomo vsi, tako tisti, ki bomo na igrišču, kot tisti na klopi naredili vse, da vknjižimo pozitiven rezultat. Zagotovo je tudi zmaga proti Radomljam psihološko zelo dobro vplivala na nas, verjamem v ekipo, delo, na nas pa je, da damo vse od sebe in nadaljujemo v dobrem ritmu.«

V soboto čaka šumare in zmaje še tretji medsebojni obračun letošnje sezone, uvodi obračun je v lepotici prvenstva pripadel zmajem, srečanje v sredini avgusta se je končalo s 4:5. Za rdeče-bele so takrat v polno merili Daniel Skiba, ki se je v zimskem prestopnem roku poslovil od Kidričevega, Artem Bilyi, Gašper Jovan in sedanji član zmajev Marko Brest. Za zmago Olimpije so bili natančni Rui Pedro, ki se je med zimskim prestopnim rokom poslovil od slovenske prestolnice, dvakrat je v polno meril Pedro Lucas, v polno pa sta merila še Nemanja Motika in Mustafa Nukić.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.30 uri, vrata športnega parka se bodo odprla uro pred začetkom srečanja. Vstopnina za tekmo znaša 10 EUR.

V kolikor si srečanja ne boste morali ogledati na tribunah športnega parka, si ga bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.