Rdeče-bele čaka jutri ob 13.30 nov domači prvenstveni obračun, v okviru 16. kroga 2. slovenske nogometne lige v kidričevski športni park prihajajo nogometaši Krškega. Na srečanju med »nuklearci« in »šumari« bo pravico delil Rađević Uroš s svojimi pomočniki.

Krčani in Kidričani so v letošnji sezoni otvorili drugoligaški ples s tekmo konec julija. Obe ekipi točno pol sezone zatem v drugo medsebojno srečanje vstopata v povsem drugačnih okoliščinah. Varovanci Roberta Pevnika zasedajo mesto tik pod vrhom prvenstvene lestvice, medtem ko se Krčani nahajajo na štirinajstem mestu prvenstvene lestvice.

Krčani v drugi medsebojni obračun letošnje sezone prihajajo s popotnico štirih zaporednih porazov, po delitvi točk proti Primorju doma, so varovanci Nebiha Zenelija doživeli poraze proti ekipam Krke, velenjskega Rudarja, Ilirije 1911 in nazadnje Rogaške. Posavci so v uvodnih petnajstih tekmah mrežo nasprotnikov zatresli enaindvajsetkrat, pri čemer ste najučinkovitejša igralca v zeleno-belem dresu Miloš Gordić in Tomislav Hanžek, ki sta skupaj dosegla deset zadetkov. Krčani so v uvodni polovici sezone klonili kar enaintridesetkrat, kar jih uvršča med manj zanesljive obrambe v prvenstvu.

Rdeče-beli se podajajo v drugo medsebojno tekmo proti Krškemu v vlogi favoritov. Četa Roberta Pevnika, zaseda drugo mesto na lestvici, po dveh zmagah, so pretekli vikend rdeče-beli v derbiju kroga remizirali z Krko, a že med tednom dodobra napolnili mrežo Idrije v pokalu. Pred srečanjem v kidričevskem športnem parku je glavni strateg rdeče-belih poudaril, da je Krško neugodna ekipa, a da za njegove varovance najbolj pomembno, da nadaljuje s pozitivnim nizom: »Moramo prevzeti vlogo favorita, a vemo, da je točkovna zbirka in položaj na lestvici ne pomenita veliko. Krško je neugodna ekipa, kar so pokazali tudi v Rogaški, znajo presenetiti. Vendar mi bomo naredili vse, da nadaljujemo pozitivni niz in da zmagamo to tekmo. Tudi sredina tekma v pokalu je pokazala nekaj zanimivosti, saj smo dobili odgovore na koga lahko računamo v končnici prvenstva.«

Rdeče-beli in Krčani so se pomerili v letošnji sezoni v uvodnem krogu, julijsko srečanje je zanesljivo pripadlo četi Roberta Pevnika. V Krškem sta za takrat uvodne tri točke poskrbela kapetan Nik Marinšek, z dvema zadetkoma in Marko Brest. Edini zadetek za jutrišnje goste pa je dosegel Rob Rudonja.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 13.30 uri, za vse privržence rdeče-belih, pa ga bomo spremljali na klubskih družbenih omrežjih.