Rdeče-bele čaka v jutrišnjem popoldnevu zadnji letošnji obračun na domačem igrišču, ko bodo ob 15.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kopra. Pravico na srečanju prve tekme 19. kroga Prve Lige Telemach bo delil Bojan Mertik, ki mu bo v pomoč tudi tehnologija VAR.

Obe ekipi prihajata v tretji medsebojni obračun letošnje sezone s popotnico zmage. Koprčani, ki trenutno zasedajo sam vrh lestvice v Prvi Ligi Telemach so v seriji treh zaporednih zmag, nazadnje so v izjemno zahtevnih razmerah premagali Bravo v gosteh. V zadnjem krogu so do izjemno pomembnih treh točk prišli tudi rdeče-beli, ki so proti Taboru doma, dvakrat zaostajali, a so z zadetki Jake Bizjaka, Gašperja Pečnika in Aljaža Krefla uprizorili preobrat in vknjižili tri izjemno pomembne točke.

Koprčani prihajajo v Kidričevo kot vodilna ekipa prvenstvene lestvice in imajo pred najbližjim zasledovalcem, ekipo Maribora tri točke prednosti. Koprčani imajo v svoji ekipi tudi prvega strelca Prve Lige Telemach Maksa Barišiča, ki je že pri enajstih prvenstvenih zadetkih in ima, kar pet zadetkov več od zasledovalcev. Pri Koprčanih izjemno nevarnost predstavljata tudi Jamajčan Kaheem Parris in Nigerijec Bede Osuji, ki imata na svojem računu vsak po pet zadetkov. Trener Kopra Zoran Zeljković, tako v Kidričevo prihaja v vlogi popolnega favorita.

Medtem se rdeče-beli po izjemno pomembni zmagi pretekli vikend proti Taboru, ki jih je zavihtela na osmo mesto v miru pripravljajo na obračun s favoriziranim Koprom. Pred srečanjem s Koprčani glavni strateg rdeče-belih, poudarja, da so bile tri točke proti Taboru izjemno pomembne predvsem iz vidika samozavesti: »Uspelo nam je dobiti prepotrebne tri točke, ne toliko za mir v hiši, kot pa za prepotrebno samozavest ekipe. Bilo pa bi dobro, če bi te tri točke potrdili doma proti Kopru. Lestvica v naši ligi ne pomeni nič, saj lahko vsak premaga vsakogar. Vse bo odvisno od želje, pristopa, dnevne forme, nenazadnje navdiha kakšnega igralca. Jaz upam in si želim, da bomo v soboto v našem zadnjem domačem obračunu v letošnjem letu pravi, ponovno borbeni, konkretni, potem bo pot do želenih točk lažja.«

V zadnjem tednu pa ima ogromen vpliv na tekmo prav tako vreme, v začetku tedna je sneg pobelil zelenico tudi v Kidričevem, nenazadnje je v četrtek cel dan močno deževalo, a kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, srečanja ne bo odločila zelenica ampak pristop: »Tekma bo povsem specifična, glede na vremenske razmere se ne bo dalo veliko igrati. V letošnji sezoni smo že trikrat igrali s Koprom, ampak to ne bo niti približno podobna tekma, kot smo jih navajeni proti njim. Zelo veliko bo odvisno od pristopa, konkretnosti, jutri bo povsem drugačna tekma.«

Jutrišnji medsebojni obračun bo že tretji v letošnji sezoni v Prvi Ligi Telemach. Uvodni obračun v Kidričevem se je končal brez zadetkov, sledil je obračun v poklanem tekmovanju, ki so ga dobili Koprčani, a nato so se rdeče-beli v prvenstvu v okviru 10. kroga Koprčanom oddolžili in na Bonifiki slavili s 1:3. Srečanje so 23. septembra boljše pričeli Koprčani, ki so povedli na krilih Bedeja Osujia, nato je sledil preobrat rdeče-belih za katere so takrat zadeli Roko Prša, Gašper Pečnik in Armin Đerlek.

V sobotnem popoldnevu bo vstop v kidričevski športni park možen samo ob izpolnjenem pogoju PCT. Prenos srečanja si bo mogoče ogledati na prvem programu Sportkluba, za vse privržence  rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.