Po reprezentančnem premoru je ponovno čas za Prvo Ligo Telemach, v nedeljo rdeče-bele čaka zaostala tekma 3. kroga proti Kopru. Nedeljsko srečanje, se bo v Kidričevem pričelo ob 17.30 uri, pravico na zadnji tekmi kroga pa bo delil Božo Kondić s pomočniki.

V drugo medsebojno srečanje letošnjega prvenstva obe ekipi vstopata z drugačno popotnico, Koprčani so nazadnje pred reprezentančnim premorom doma priznali premoč Domžalam, medtem ko so rdeče-beli v zadnjem srečanju doma remizirali z Bravom.

Koprčani, ki trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici in imajo za vodilnim Celjem šest točk zaostanka, prihajajo v »šumo« v vlogi favorita. Kljub zadnjemu porazu, ko so doma priznali premoč Domžalam je četa Safeta Hadžića še naprej v igri za najvišja mesta na prvenstveni lestvici. V letošnji sezoni pri Koprčanih najbolj blesti Zogo Nkada, ki se je med strelce vpisal tudi na prvi medsebojni tekmi na obali, trenutno je francoski napadalec pri štirih prvenstvenih zadetkih, tri ima na svojem računu Maks Barišić in Bede Osuji, dva od treh je napadalec Kopra dosegel prav na medsebojni tekmi prit rdeče-belim. Safet Hadžić, ki je na klopi Kopra nadomestil Zorana Zeljkovića, bo lahko v nedeljo računal na vse svoje varovance, in bo tako v Kidričevem lovil še deveto prvenstveno zmago v letošnji sezoni.

Rdeče-beli so pred odhodom na reprezentančni odmor osvojili točko proti Bravu, ki jo je v izdihljajih srečanja zagotovil Tin Matić, za katerega je bil to prvenec v rdeče-belem dresu. Robert Pevnik pri sestavi začetne enajsterice imel še vedno nekaj težav, saj so na seznamu poškodovanih igralcev še vedno Tibor Banić, Samo Pridgar in Marko Brkljača, a je pravico za nastop med reprezentančnim odmorom končno pridobil Tom Kljun, ki bo tako zaostril konkurenco na sredini igrišča. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, poudarja, da je bil reprezentančni premor dobro izkoriščen, za točke v nedeljo pa bo potrebno proti Kopru pokazati potrpežljivost in železno voljo: »Verjamem, da smo reprezentančni premor dobro izkoristili in smo se zelo dobro pripravili na nedeljsko tekmo proti Kopru. Koper je individualno zelo močna ekipa, imajo veliko izkušenih igralcev in individualne kvalitete. Mi moramo v nedeljo pokazati kako se bori za klubske barve, z »šumarsko« potrpežljivostjo in železno voljo moramo narediti vse, da tri točke ostanejo doma. Pričakujem zelo dinamično tekmo, proti zelo kvalitetni ekipi, ampak naše razmišljanje je, da v Kidričevem ne more biti drugega favorita kot mi. V tekmo gremo, da naredimo pozitiven rezultat, to pomeni, premagati Koper.«

Veliko bo v nedeljskem večeru odvisno od borbenosti na kidričevski zelenici, in kot pred srečanjem s Koprom poudarja kapetan rdeče-belih Tin Martić bo ekipa pokazala karakter, da točke ostanejo v »šumi«: »Hvala bogu, da je premora konec, želimo si tekem in komaj čakamo nedeljsko tekmo proti Kopru. Med reprezentančnim odmorom smo dobro trenirali in to moramo prenesti tudi na tekmo. Koper je edina ekipa, ki nas je v dosedanjem delu prvenstva nadigral, zares smo v Kopru slabo vstopili v tekmo, moramo se oddolžiti za tisto tekmo in doma na svojem igrišču pokazati pravi karakter, ter narediti vse, da točke ostanejo doma.«

 Statistika medsebojnih obračunov je na strani tokratnih gostov, v Kidričevem sta se v prvenstvu ekipi pomerili osemkrat, dvakrat so se veselili Koprčani, kar šest medsebojnih obračunov se je končalo z delitvijo točk. Je tokrat napočil čas, za prvi komplet treh točk proti Koprčanom doma?

Nedeljsko srečanje se bo pričelo ob 17.30 uri, kidričevski športni park bo svoja vrata odprl uro pred začetnim sodnikovim žvižgom, vstop na tekmo pa je prost.

V kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo na tribunah kidričevskega športnega parka, si tekmo lahko v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.