Rdeče-beli bodo jutri ob 20.15 uri v domači tekmi proti Kopru otvorili 3. krog Prve Lige Telemach. Na uvodnem srečanju tokratnega kroga bo pravico delil Božo Kondić s pomočniki, neposredni televizijski prenos pa si bo mogoče ogledati na prvem programu Sportkluba.

Koprčani so zraven Maribora, še edina neporažena ekipa, in z dobrimi igrami želijo nadaljevati. Varovanci Zorana Zeljkovića so obe zmagi vknjižili pred svojimi navijači, v uvodnem krogu so ugnali ljubljansko Olimpijo, pretekli vikend pa odpravili še Radomlje. Medtem so rdeče-beli uvodoma doma remizirali proti Celju, pretekli vikend pa kljub igralcu več, ostali praznih rok v Ljudskem vrtu proti Mariboru.

Koprčani prihajajo v Kidričevo v vlogi favorita, saj imajo po dveh krogih zraven Maribora še edini popoln izkupiček. V uvodnem krogu so z zadetkoma Nardina Mulahusejnovića in Timotheja Ralpha Zoge ugnali zmaje, medtem ko so pretekli vikend slavili z zadetkom Andraža Ruedla. Koprčani imajo v izkušeni ekipi še dodatno okrepljeno zvezno vrsto, kjer prednjači letošnji novinec Nik Omladič, z nekaj novinci pa ima Zoran Zeljković zelo zanimivo ekipo, ki se je v 180 minutah letošnjega prvenstva zelo izkazala. Je pa res, da je Koprčane pred dnevi zapustil lanski motor ekipe Andrej Kotnik, ki je v lanski sezoni mrežo nasprotnikov zatresel kar petnajstkrat.

Rdeče-beli se po uvodni točki proti Celju in gostovanju v Ljudskem vrtu ponovno vračajo v »šumo«, kjer bodo skušali priti do prvega kompleta treh točk v letošnjem prvenstvu. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, bo imel proti Kopru na voljo ponovno vse svoje može, na katere lahko računa, pred srečanjem pa poudarja, da je čas, da iz simpatičnih predstav njegovi varovanci začnejo nabirati točke: »Pričakujem, da ne bomo simpatična ekipa, ampak da bomo z dobrimi igrami začeli osvajati točke. Pričakoval sem iz prvih dveh tekem štiri točke, to nam ni uspelo, mislim, da je čas, da začnemo osvajati točke. Vemo, kdo prihaja v goste, vendar mi moramo biti osredotočeni na sebe. Prav tako, pa si želim podobno polne tribune kot so bile v prvem krogu, saj so navijači dokazali, da so lahko v šumi dodaten jeziček na naši strani.«

Kljub prvemu porazu, ki so ga rdeče-beli doživeli v Ljudskem vrtu, pa se iz Maribora rdeče-beli vračajo s pomembno okrepitvijo, saj je po več kot enoletnem premoru ponovno na uradni tekmi zaigral desni bočni branilec Gašper Pečnik. Enaindvajsetletnik upa, da bo že v Kopru svoji ekipi pomagal od samega začetka, ob tem pa si ponovno videti poln kidričevski športni park, ki je po besedah Gašperja Pečnika proti Celju poskrbel za tisto dodatno energijo, ki so jo s soigralci potrebovali: »Občutki so bili izjemni, zares je bilo dobro biti na igrišču po zares dolgem času. Na začetku se mi je zdelo nekaj sekund treme, a že v naslednjem momentu, povsem osredotočen na moje delo. Mislim, da sem dokazal da lahko, sem na sto odstotkih, tako, da upam, da že v petek pomagam ekipi od začetka. Koper je res v začetku prvenstva zmagal obe tekmi, imajo pozitivno mentaliteto, so dobro pripravljeni, vendar navsezadnje mi moramo našo šumo ohraniti nedotaknjeno. Želel bi si, da bi bile tribune ponovno polne kot v prvem krogu, saj ti polne tribune, dajo še tisto dodatno motivacijo, ki jo potrebuješ.«

Zadnji medsebojni obračun med rdeče-belimi in rumeno-modrimi je bil odigran v lanski sezoni Pokala Pivovarne Union, v začetku aprila so se zmage v kidričevskem športnem parku veselili varovanci Roberta Pevnika, zmagoviti zadetek pa je dosegel strelec enega izmed letošnjih dveh zadetkov Jakov Katuša.

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo jutri odprla uro pred začetnim sodnikovim žvižgom, tudi tekmo proti Kopru si bo mogoče ogledati brezplačno.

V kolikor si tekme ne boste ogledali na tribunah kidričevskega športnega parka, si jo bo mogoče ogledati v živo na prvem programu Sportkluba, za vse privržence pa bomo tekmo spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.