Varovance Roberta Pevnika jutri, v soboto 1. aprila ob 16.00 uri čaka obračun 23 kroga 2. slovenske nogometne lige, v kidričevskem športnem parku bodo gostili ravenski Fužinar. Na srečanju med rdeče-belimi in Korošci bo pravico delil Žagar Jure.

Medtem ko so rdeče-beli svoje prvenstvene obveznosti opravili že pretekli petek, so Korošci svoje šele v sredinem popoldnevu. Korošci so v domačem srečanju proti Rogaški prekinili niz treh zaporednih zmag in vknjižili deseti prvenstveni poraz, Rogaška je bila boljša z 0:1. Medtem so varovanci Roberta Pevnika v petek na Gorenjskem zatresli mrežo Triglava kar štirikrat in vknjižili še štirinajsto prvenstveno zmago.

Ravenčani so v pomladanski del sezone krenili odločno, v štirih prvenstvenih tekmah so slavili trikrat, medtem ko so doživeli en prvenstveni poraz, nazadnje proti Rogaški in pokalni poraz, ki so ga doživeli prav v Kidričevem, ko so rdeče-beli doma slavili s 4:2. Ravenčani so po zmagah proti Primorju, Krki in Krki, tako vložili kandidaturo , da se prebijejo v prvo polovico prvenstvene lestvice. V zadnjem obdobju je izstopil Nemeth Barnabas Csongor, ki je ob golu v pokalnem tekmovanju poskrbel še za dva prvenstvena zadetka in zdi se, da bo prav madžarski napadalec ob kapetanu Chrisu Cenerju tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za vrata Tiborja Banića.

Rdeče-beli v nadaljevanju prvenstva igrajo dobro, a na domačem terenu se v dveh poskusih še niso veselili, oba domača prvenstven dvoboja sta se končala z delitvijo točk. Najprej so varovanci Roberta Pevnika remizirali proti velenjskemu Rudarju, v zadnjem domačem obračunu pa še proti lendavski Nafti. A če kaj, veseli dejstvo, da so kljub dvema neodločenima rezultatoma na obeh gostovanjih pokazali izjemni predstavi in zanesljivo odpravili tako Brinje Grosuplje kot pred dnevi kranjski Triglav. Predvsem veseli dejstvo, da rdeče-beli v napadu igrajo zelo poletno, v nadaljevanju prvenstva so mrežo nasprotnika zatresli že devetkrat, med strelce pa se je vpisalo kar šest različnih strelcev, med njimi pa izstopata Josip Marko Čavara s tremi zadetki in Nik Marinšek z dvema.

Pred srečanjem glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je potrebno na domačem igrišču ponoviti predstave iz gostovanj, ter vknjižiti prvi komplet treh spomladanskih točk pred svojim navijači: »Res je, da nam na svoji zelenici ne gre vse po načrtih, a moramo prenesti igre iz gostovanj na svojo zelenico. Fužinar je svojo tekmo imel šele v sredo, kar pomeni, da je imel bistveno manj časa za regeneracijo, a mi se ne smemo ozirati na njih, moramo odigrati tako kot znamo, disciplinirano v obrambi in učinkovito pred vrati nasprotnika, potem verjamem, da bodo tudi tri točke ostale v »šumi«.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v soboto pričelo ob 16.00 uri, vratar stadiona se bodo odprla uro pred uvodnim sodnikovim žvižgom. Srečanje bomo v živo spremljali na klubskih družbenih omrežjih.