Varovance Roberta Pevnika jutri v okviru 18. kroga Prve Lige Telemach čaka domač obračun proti Domžalam. Uvodno srečanje sredinega razporeda se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 15.00 uri, pravico med »šumari« in »rumeno družino« pa bo delil David Šmajc.

Domžalčani v drugi medsebojni obračun letošnje sezone vstopajo s popotnico treh zaporednih zmag, medtem ko rdeče-beli obračun z Domžalčani vstopajo s popotnico remija in zmage in tekmo manj, saj v soboto zaradi razmočenega igrišča niso odigrali dvoboja proti Rogaški.

V domžalskem taboru so po nekaj slabših rezultatih v zadnjih treh prvenstvenih obračunih vknjižili tri zmage, varovanci Dušana Kosiča so najprej v gosteh ugnali Koper, sledila je zmaga v zaostalem srečanju proti Rogaški, v zadnjem krogu pa so v sosedskem derbiju doma s kar 3:0 odpravili Radomlje. Četa Dušana Kosiča tako drugi medsebojni obračun proti rdeče-belim pričakuje v dobri formi, tudi podoba na lestvici je bistveno boljša kot nekaj krogov nazaj a še daleč od želene. Pred varovanci Roberta Pevnika imajo Domžalčani ob tekmi več pet točk naskoka za petim mestom na lestvici pa prav tako zaostajajo za pet točk. Pri Domžalčanih je v zadnjih krogih zelo razpoložen Mario Krstovski, ki je s petimi zadetki prvi strelec »ravbarjev«, s po tremi zadetki mu sledita Jošt Pišek in stari znanec »šume« Danijel Šturm. V zadnjih treh krogih so Domžalčani popravili tudi obrambo, saj so v treh krogih prejeli le en zadetek, na tekmah proti Kopru in proti Radomljam pa mrežo ohranili nedotaknjeno.

Rdeče-beli so se v soboto že segrevali na umetni površini slatinskega športnega parka, ko je padla odločitev, da se tekma ne odigra. Kljub vsemu pa se varovanci Roberta Pevnika na srečanje proti Domžalam pripravljajo po predvidenem urniku. V zadnjih dveh obračunih, ko so rdeče-beli ostali neporaženi je blestel Tin Matić, ki je najprej proti Bravu zagotovil točko, proti zmagi nad Koprom pa poskrbel za izenačujoči zadetek, ki je dal krila rdeče-belem na poti k preobratu in četrti prvenstveni zmagi. Rdeče-beli bodo proti Domžalčanom nastopili brez kapetana Tin Martića, ki proti Rogaški seveda ni odslužil kazni, in bo moral kazen odslužiti v sredo.

Pred srečanjem z Domžalami glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da so Domžalčani zagotovo po treh zaporednih zmagah zelo samozavestni, vendar verjame v svoje izbrance, ter pričakuje od njih še več agresivnosti: »Kljub temu, da smo ostali brez tekme, delamo po planu, priprava za Domžale ostaja prav tako po planu. Domžale so seveda kvaliteten nasprotnik, ampak mi moramo pokazati več agresivnosti. Veliko bo odvisno tudi od terena, zaenkrat kaže da bo teren dober, ampak v vsakem primeru bodo pogoji za oboje isti. Domžale po treh zaporednih zmagah prihajajo v Kidričevo zagotovo samozavestni, ampak mi igramo doma, v Kidričevem nobena ekipa ne sme biti favorit, mi bomo naredili vse, da zmaga ostane doma in da osvojimo tri točke.«

Zadnji medsebojni obračun je v septembru pripadel Domžalam, rdeče-beli so povedli z zadetkom Bambe Sussa, za preobrat pa sta v končnici srečanja poskrbela Danijel Šturm in Mario Krstovski. Tudi medsebojna statistika je na strani tokratnih gostov, ki so v Kidričevem slavili kar devetkrat, tri medsebojna srečanja v »šumi« so se končala z delitvijo točk, le dvakrat so tekmo kot zmagovalci zapuščali rdeče-beli. Bodo varovanci Roberta Pevnika prekinili črni niz brez zmage nad Domžalami, ki v »šumi« traja že vse od sredine marca 2021?

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo v sredo odprla uro pred začetnim sodnikovim žvižgom, tudi tokrat vstopnine ni. V kolikor si srečanja v živo na tribunah kidričevskega športnega parka ne boste morali ogledati v živo, si ga lahko ogledate v nepodrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo prenašali tudi na klubskih družbenih omrežjih.