Varovanci Roberta Pevnika nadaljujejo z ostrim ritmom tekem, po sredinem pokalnem obračunu v Stožicah, jih že jutri v soboto 29. aprila ob 17.00 uri čaka nov prvenstveni obračun. V okviru 27. kroga 2. slovenske nogometne lige bodo v kidričevskem športnem parku gostili Roltek Dob, pravico na dvoboju pa bo delil Darjan Kovačič.

Obe ekipi v drugi medsebojni obračun letošnje sezone vstopata v povsem različnih izhodiščih, rdeče-beli se krčevito borijo za naslov prvaka, medtem ko nogometaši Dobi trenutno zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici in še upajo na čudežno rešitev.

Dobljani se trenutno nahajajo povsem na dnu lestvice in imajo enak točkovni izplen kot Krško, za rešilnim štirinajstim mestom na katerem se trenutno nahajajo nogometaši kranjskega Triglava pa zaostajajo za velikih osem točk. Do konca prvenstva so še štirje krogi in varovanci Darka Birjukova, si več ne smejo privoščiti spodrsljaja v kolikor še upajo na obstanek med drugoligaši. V preteklem krogu so doma priznali premoč vodilni Rogaški, mreža Lucasa Erjavška pa se je zatresla trikrat. Dobljani sicer največ upov polagajo v Gašperja Černeta z desetimi zadetki prvega strelca Doba. Dobljani so v zadnjih treh krogih trikrat priznali premoč nasprotnikom in zdi se, da bi morali v Kidričevem v kolikor bi želeli uspeti pokazati najboljšo predstavo letošnje pomladi.

Na drugi strani so rdeče-beli šele v sredo prvič v letošnjem koledarskem letu priznali premoč nasprotni ekipi, v polfinalu pokala so bili z 2:1 boljši novi državni prvaki, nogometaši ljubljanske Olimpije. A varovanci Roberta Pevnika so v Stožicah z izjemno igro bili v borbi za napredovanje vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Kot je po srečanju v Stožicah poudaril kapetan rdeče-belih, ki se je tudi na polfinalnem obračunu vpisal med strelce, je potrebno sedaj vse misli preusmeriti v končnico prvenstva: »Sedaj nas v prvenstvu čakajo štiri »finalna« srečanja, ko bo šlo za napredovanje v Prvo Ligo. Že sobotna tekma proti Dobu bo povsem drugačna, smo favoriti, ne bežimo od tega dejstva, a mi morama to dokazati na igrišču. Vse misli so sedaj usmerjene v sobotni dvoboj, ne sme biti izgovorov.«

Do konca prvenstva so še štirje krogi, rdeče-beli za vodilno Rogaško zaostajajo dve točki, medtem ko imajo pred tretjo Krko devet točk prednosti. V zadnjih dveh prvenstvenih obračunih so rdeče-beli vknjižili dve zmagi z 2:0, najprej doma proti Beltincem, ko sta v polno merila Daniel Skiba in Nik Marinšek, zatem še v gosteh pri Jadran Dekanih, kjer sta se med strelce vpisala Marko Brest in Jakov Katuša. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, bo v soboto pogrešal kaznovanega Tina Martića, a kot je poudaril po sredinem polfinalnem pokalnem obračunu, bo zagotovo naredil nekaj sprememb v začetni enajsterici: »Vso pozornost smo takoj po polfinalni tekmi preusmerili v regeneracijo, saj sta tekmi v zelo zgoščenem urniku. Proti Dobu si želimo učinkovite predstave, glede začetne enajsterice bomo opravili kakšno rotacijo, na voljo imamo dovolj kakovostnega kadra, da to ne sme biti problem.«

Rdeče-beli so v letošnji sezoni v dosedanjih šestindvajsetih krogih klonili le trikrat, enega izmed treh porazov jim je prizadejal prav Roltek Dob. V sredini oktobra je že vse kazalo na gladko zmago rdeče-belih, ki so po zadetkih Jakova Katuše in Daniela Skibe vodili, a je nato sledil preobrat Dobljanov, za katere so zadeli Gašper Petek, Gašper Černe in Luka Gajič.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v soboto pričelo ob 17.00 uri, vrata stadiona se odpirajo uro pred uvodnim sodnikovim žvižgom. Za vse privržence rdeče-belih bomo srečanje v živo spremljali na klubskih družbenih omrežjih.