Sinoči so rdeče-beli po dveh tekmah brez poraza, pred več kot sedemsto gledalci priznali premoč Rogaški, srečanje je z edinim zadetkom odločil Gal Kurež.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 700

Sodniki: Alen Borošak, Perger Primož, Lahovič Marcel, Martik Bojan. VAR: Ponis Roberto, Černe Tomaž. Delegat: Žalik Danijel.

Strelec: 0:1 Kurež 76`

Aluminij: Jovanović L., Martić, Šubarić, Pišek, Brkljača (68` Krapukhin), Kosi, Jovan, Jovanović S. (46` Jagić), Matić (79` Tanyi), Kljun (68` Bilyi), Susso (79` Maružin). Trener: Robert Pevnik.

Rogaška: Mulalić, Pirtovšek, Majcen (57` Kitek), Vujčić, Kregar (84` Diaby), Mijić, Lovrić, Flis, Kambič, Kurež (77` Satchwell), Korošec.

Rumeni kartoni: Martić, Jovan, Krapukhin, Matić; Korošec, Kurež, Mijić,

Pred srečanjem z Rogaško je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik opravil eno zamenjavo v začetni enajsterici gleda na srečanje proti Bravu. Tokrat je zaradi kazni štirih kartonov manjkal Aleksandar Zeljković, namesto njega pa je od prve minute začel Filip Kosi.

V začetek srečanja sta obe ekipi krenili zelo enakovredno, previdno, saj je bil vložek pred srečanje ogromen, kar se je tudi videlo na zelenici. Prvo pol priložnost so tako gledalci videli šele v začetku 16. minute, ko je Gal Kurež prodrl v kazenski prostor, a je žogo pred Patrikom Mijićem izbil Mario Šubarić.

V 37. minuti so prvič resneje zapretili tudi rdeče-bele, Marko Brkljača je poslal imeniten predložek v kazenski prostor iz dobrih štiridesetih metrov, do strela z glavo je iz dobrih osmih metrov prišel Mario Šubarić, a je žogo poslal direktno v naročje Ajdina Mulalića. Le dobre tri minute zatem je do poskusa prišel Gašper Jovan, a je žoga zletela preko gola.

V nadaljevanje so odločneje vstopili gostje, ti so prvič zapretili po prostem strelu, ki ga je na levi strani izvajal Oliver Kregar, rdeče-beli so žogo izbili, a le na rob kazenskega prostora, kjer je do strela prišel Alen Korošec, a je obramba rdeče-belih strel blokirala in izbila iz nevarne cone.

V 55. minuti se je imenitna priložnost za vodstvo ponudila rdeče-belim, Gašper Jovan je poslal predložek v kazenski prostor, Rok Pirtovšek je sicer žogo na kratko izbil, a le do Bambe Sussa, ki je iz dobrih desetih metrov poskušal ugnati Ajdina Mulalića, je nastreljal prav Roka Pirtovška. Že v naslednjem napadu se je priložnost ponudila Tomu Kljunu, a je njegov strel bil premalo močan, da bi premagal Ajdina Mulalića.

V 73. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru rdeče-belih, ko je žogo v kazenski prostor poslal Alen Korošec, z glavo je poskušal Oliver Kregar, a so rdeče-beli izbili žogo iz golove črte. Le tri minute zatem so gostje povedli. Na sredini igrišča je ob nedosojenem prekršku nad Tinom Matićem prišel Žan Flis, jo podal na kratko do Olivera Kregarja, ki je takoj zaposlil Alena Korošca, ki je poslal žogo na za obrambo rdeče-belih, pri njej je bil najhitrejši Gal Kurež, ki je poslal žogo za hrbet Lana Jovanovića.

V 82. minuti je do strela prišel Patrik Mijić, a je njegov strel iz roba kazenskega prostora zletel mimo desne vratnice.

Dobri dve minuti pred iztekom rednega dela so rdeče-beli zapravili največjo priložnost za izenačenje, ko je Gašper Jovan iz dobrih desetih metrov po podaji Tomislava Jagića žogo nastreljal v obrambnega igralca gostov.

Rdeče-bele že v soboto čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo v okviru 27. kroga Prve Lige Telemach odpravili na gostovanje k Domžalam. Srečanje ob Kamniški Bistrici se bo pričelo ob 20.15 uri.