Varovanci Roberta Pevnika so v tekmi 13. kroga Prve Lige Telemach, doma pred več kot šesto gledalci priznali premoč gostom iz Radomelj. Gostje so zmagali z 0:2, za zmago pa zadeli v začetku po enkrat v začetku obeh polčasov.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 600

Sodniki: Balažič Dejan, Benc Uroš, Pospeh Tomislav, Jazbec Žan. VAR: Bubek Alen, Antić Mihael. Delegat: Zrimec Mihael.

Strelca: 0:1 Šošić 7`, 0:2 Cruz 48`

Aluminij: Petek, Jovan, Koblar, Pečnik, Jagić, Gorenak (74` Katuša), Maružin (62` Kosi), Baskera (46` Matić), Jovanović (74` Bilyi), Susso. Trener: Robert Pevnik.

Kalcer Radomlje: Velić, Prpić, Ševelj, Korun, Gnjatić, Marković (77` Merdović), Hrvoj, Nuhanović, Pogačar (46` N`Landu), Šošić (70` Vokić), Cruz (85` Krolo). Trener: Oliver Bogatinov.

Rumena kartona: Šošić, Krolo.

Radomljani so povedli praktično iz prve priložnosti na srečanju, dolgo diagonalno podajo je na desni strani kazenskega prostora sprejel Tin Hrvoj, podal žogo v sredino, kjer se je najboljše znašel prvi strelec gostov Modžid Šošić, in s strelom po tleh premagal Jana Petka za zgodnje vodstvo gostov.

V začetku 14. minute so ponovno zapretili gostje, tokrat je iz desne strani v kazenski prostor žogo poslal Modžid Šošić, z glavo je poskušal Andrej Pogačar a mu je zadetek preprečil soigralec Ognjen Gnjatić.

Radomljani so v nadaljevanju polčasa še dvakrat poskusili s streli od daleč, a sta bila Dominik Prpić in Vicko Šavelj premalo natančna.

Rdeče-beli so v končnici prvega polčasa le zabeležili prvi strel v okvir gola, ko je podaji Tomislava Jagića poskušal Loren Maružin, a vratar gostov ni imel pretirano zahtevnega dela.

V tretji minuti nadaljevanja so si varovanci Roberta Pevnika privoščili nesprejemljivo napako, ko je Gašper Pečnik podal na kratko žogo do Tina Matića, slednji je hotel žogo poslati do Luke Koblarja, a je akcijo odlično spremljal Ciao Da Cruz, ki je žogo prestregel, ter preigral Luko Koblarja, ter žogo poslal mimo nemočnega Jana Petka v mrežo za povišanje vodstva gostov.

V nadaljevanju srečanja so rdeče-beli prevzeli pobudo na zelenici, Radomljani pa so se osredotočil predvsem na branjenje prednosti dveh zadetkov, kar jim je na koncu tudi uspelo, saj varovanci Roberta Pevnika zares niso ogrozili vrat Emila Velića.

V prihodnjem 14. krogu rdeče-bele čaka gostovanje pri ljubljanski Olimpiji, srečanje v Stožicah bo odigrano v nedeljo 29. oktobra ob 17.30 uri.