Edina ekipa nogometne šole, ki nastopa pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, ki je imela v preteklem vikendu prvenstvene obveznosti, je bila ekipa starejši dečkov, ki se je v kidričevskem športnem parku pomerila z vrstniki Maribora.

Na srečanju med rdeče-belimi in vijoličastimi je padlo kar pet zadetkov, a kar štirje v domačo mrežo. Mariborčani so povedli z zadetkoma Žana Meška in Vida Tramška. V 28. minuti je Žiga Krašovec uspel rezultat znižati, a sta do konca srečanja za vijoličaste zadela še Gal Nepačnik in Vid Tramšek. Za varovance Andraža Mlakarja je bil to prvi prvenstveni poraz.

Aluminij : Maribor 1:4

Strelci: 0:1 Meško 7`, 0:2 Tramšek 24`, 1:2 Krašovec 28`, 1:3 Nepačnik 32`, 1:4 Tramšek 62`

Aluminij: List, Ali, Dovečar, Premzl (61` Maričić), Krašovec, Pukl (71` Teršek), Robin, Petek, Verlič (50` Jevšenak), Modrič (68` Škerget), Rahle. Trener: Andraž Mlakar.

Maribor: Vodan Jecelj, Kumer, Viher, Letonja, Horvat (59` Frank), Meško, Mihajlović (48` Urankar), Velić (64` Šmigoc), Tramšek, Novak, Nepačnik. Trener: Bojan Flis.

Rumeni kartoni: Viher, Horvat, Urankar

Naslednja prvenstvena obveznost varovance Andraža Mlakarja čaka že v četrtek 8. septembra ob 17:00 uri, ko se bodo na ptujskem Mestnem stadionu pomerili z ptujsko Dravo.