Varovanci Simona Vidoviča so v 3. krogu EON Nextgen lige doma priznali premoč Kopra. Rdeče-beli so povedli po zadetku Domna Brumeca, sledila je odgovor Kopra v dveh zadetkih Erblina Krasniqija. Klemen Rahle je rezultat poravnal, v končnici srečanja pa je končni rezultat postavil Enej Šarlah.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 80

Sodniki: Kamplet Miha, Marković Aleksander, Ferčič Jani. Delegat: Glažar Roman.

Strelci: 1:0 Brumec 10`, 1:1 Krasniqi 30`, 1:2 Krasniqi 32`, 2:2 Rahle 63`, 2:3 Šarlah 80`

Aluminij: Petek, Colnarič, Popović (46` Schabuach), Simonič, Repina, Škoflek, Čeh (86` Leljak), Škerget, Brumec, Žerjav (47` Vuković), Rahle. Trener: Simon Vidovič.

Koper: Štrasberger, J. Pečjak, Šavor, G. Pečjak, Žavbi, Bučić (46` Redžić), Žabkar, Krasniqi (90` Harambašić), Sosić, Šarlah (84` Tunanović), Aščić Pijaža (69` Žigart). Trener: Igor Božič.

Rumeni kartoni: Škerget, Simonič; Žabkar, Krasniqi, Redžić.

Rdeče-beli so imenitno vstopili v srečanje proti Kopru, in takoj zagospodarili na zelenici kidričevskega športnega parka. V 10. minuti je Maj Škoflek po izjemnem prodoru po levi strani kazenskega prostora, žogo zavrnil, do strela pa je prišel Domen Brumec, ki je zanesljivo premagal gostujočega vratarja Tima Štrasbergerja.

Sledilo je obdobje, ko so si varovanci Simona Vidoviča nanizali še nekaj zrelih priložnosti, Koprčani pa so poskušali predvsem s hitrimi protinapadi. V 30. minuti so gostje izvedli hiter protinapad, po napaki obrambe pa se je sam pred Janom Petkom znašel Erblin Krasniqi, ki je poskrbel za izenačenje.

Izenačujoči zadetek je gostom dal jadra v veter in le dve minuti zatem se je po novi napaki ožje obrambe rdeče-belih sam pred Janom Petkom znašel Erblin Krasniqi, še v drugo je koprski napadalec meril v polno.

V drugi polčas so boljše vstopili rdeče-beli, si takoj priigrali priložnost za izenačenje a žoga ni hotela v gol. Boljša igra varovancev Simona Vidoviča je bila kronana po dobri uri igre, ko je iz prostega strela nekoliko iz desne poskušal Marko Simonič, a je žogi smer spremenil Klemen Rahle.

Po izenačujočem zadetku so ponovno več od igre imeli rdeče-beli, Koprčani pa so iz protinapada v 80. minuti še drugič na srečanju povedli, po podaji v kazenski prostor se je pred Janom Petkom najboljše znašel Enej Šarlah.

Kljub izrazitim napadom v končnici srečanja rdeče-belim v tretje ni uspelo zatresti koprske mreže, tako je ostalo pri minimalni zmagi gostov in prvemu porazu varovancev Simona Vidoviča v letošnji sezoni.

Že v sredo 18. avgusta čaka rdeče-bele nova prvenstva preizkušnja, tokrat v gosteh pri Tabor Sežani. Srečanje na Krasu se bo v sredo pričelo ob 17.30 uri.