Rdeče-beli so v tretji medsebojni tekmi proti ljubljanski Olimpiji, še drugič priznali premoč aktualnim državnim prvakom, zmaji so v »šumi«, kar štirikrat zatresli mrežo rdeče-belih.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 800

Sodniki: Matković Aleksandar, Mežnar Matic, Šumer Žiga, Halilović Denis. VAR: Perić Dragoslav, Žunič Matej. Delegat: Bezjak Dušan.

Strelci: 0:1 Elšnik 15`, 0:2 Florucz 18`, 0:3 Elšnik 44`, 0:4 Brest 65`

Aluminij: Jovanović L., Kosi (67` Baskera), Koblar, Martić, Šubarić, Pišek, Kljun (46` Susso), Gorenak (74` Brkljača), Matić (67` Maružin), Jovanović S. (84` Tanyi), Jovan. Pomočnik trenerja: Dejan Krljanović.

Olimpija: Pintol, Silva, Sualehe (46` Janković), Karamatić, Elšnik (72` Posavec), Ratnik (60` Muhamedbegović), Brest, Durdov (60`Lucas), Florucz (60` Motika), Doffo, Agba. Trener: Zoran Zeljković.

Rumeni karton: Šubarić, Pišek.

V dve spremembi je bil primoran strokovni štab rdeče-belih, pred srečanjem z ljubljansko Olimpijo glede na srečanje med tednom proti Radomljam. Namesto Gašperja Pečnika, ki je staknil lažjo poškodbo je srečanje pričel Mario Šubarić, prav tako zaradi lažje poškodbe ni nastopil Tomislav Jagić, katerega je zamenjal Gal Gorenak, zraven tega pa srečanja zaradi prejetih treh rumenih kartonov v prvenstvu ni smel voditi glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik.

Srečanje se je začelo dinamično, rdeče-beli so po vsega nekaj sekundah zapretili s strelom od daleč, ko je izven kazenskega prostora poskušal strelec dveh torkovih zadetkov Tin Matić, a je žoga zletela preko gola. Le dve minuti zatem so si prvi preizkus pripravili tudi zmaji, s strelom iz obrata iz dobrih desetih metrov je poskušal, bivši član rdeče-belih Marko Brest, a tudi njegov poskus je bil premalo natančen.

V 15. minuti je dolgo podajo na levi strani ustavil Marko Brest, ki je žogo podal po liniji proti Davidu Sualehu, slednji je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil ob Filipu Kosiju, na dobrih petih metrih višji kapetan gostov Timi Max Elšnik, ki je žogo poslal v mrežo za zgodnje vodstvo gostov.

Le tri minute zatem so gostje povišali svojo prednost, tokrat se je dogajanje preselilo na desno stran, kjer je najprej Filip Kosi ob Raulu Floruczu žogo izbil a le do Petra Agbe, ki je z imenitno globinsko podajo zaposlil strelca prvega zadetka Timija Maxa Elšnika, a je kapetan rdeče-belih gostujočemu kapetanu žogo izbil a le do Raula Florucza, ki je z diagonalnim strelom premagal nemočnega Lana Jovanovića.

V 25. minuti so si lepo priložnost za znižanje rezultata priigrali rdeče-beli, Sandro Jovanović je na višini dobrih petindvajsetih metrov preigraval iz igre vrgel dva igralca gostov, ter žogo na kratko podal do Gašperja Jovana, ki je iz dobrih osemnajstih metrov poskušal s strelom, a se je z imenitno obrambo izkazal Denis Pintol, ki je žogo poslal v kot. Tudi po kotu je bilo nevarno pred vrati gostov, a so pred golovo črto gostje žogo izbili.

Tik pred odhodom na odmor so gostje dosegli še tretji zadetek, iz leve strani je poslal predložek v kazenski prostor Fernando Silva, na drugi vratnici je bil ob Mariu Šubariću uspešnejši Timi Max Elšnik, ki je žogo poslal za hrbet Lana Jovanoviča iz dobrih treh metrov.

Drugi polčas se je začel z nevarno priložnostjo rdeče-belih, Mario Šubarić je na vrhu kazenskega prostora na desni strani, poslal uporabno žogo proti Bambi Sussu, ki je poslal ostro žogo v osrčje kazenskega prostora, do strela je pršel Sandro Jovanović, a je žoga pred golovo črto zadela Tina Matića.

V šesti minut nadaljevanja je bil blizu svojega tretjega zadetka Timi Max Elšnik, a se je po strelu nekoliko iz desne strani izkazal Lan Jovanović. V 65. minuti so zmaji v treh potezah zabili zadnji žebelj v krsto rdeče-belih, Denis Pintol je poslal žogo proti sredini igrišča, žogo je podaljšal Raul Florucz, do nje je prišel Marko Brest, ki je iz roba kazenskega prostora z izjemno natančno odmerjenim strelom zatresel mrežo.

V 76. minuti so bili blizu petega zadetka gostje, ko je Nemanja Motika iz dobrih petindvajsetih metrov zatresel prečko, do odbite žoge je prišel Pedro Lucas, a je obramba rdeče-belih žogo izbila. Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela se je z izjemno obrambo izkazal Lan Jovanović, ko se je sam pred njim znašel Pedro Lucas. Tik ob koncu srečanja je še enkrat poskušal Marko Brest, a se je tokrat z izjemno obrambo ponovno izkazal Lan Jovanović.

Že v petek 1. marca ob 17.30 uri čaka rdeče-bele nova prvenstva preizkušnja, ko v kidričevski športni park prihaja ekipa Mure.