V tekmi 8. kroga Prve Lige Telemach so rdeče-beli doma morali priznati premoč Rogaški. Hitrega vodstva gostov rdeče-beli kljub nekaterim priložnostim niso uspeli izničiti.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 500

Sodniki: Mertik Bojan, Herženjak Eeric, Krajnc Tomaž, Novarlić Damjan. VAR: Vinčić Slavko, Halilović Denis. Delegat: Kranjec Sandi.

Strelci: 0:1 Miljanić 2`, 0:2 Gradišar 14`, 1:2 Skiba 76`

Aluminij: Pridgar, Jovan, Kolbar (64` Šubarić), Martić, Schabuach (86` Pečnik), Bilyi, Katuša (46` Skiba), Jaguć, Susso, Gorenak (75` Matić), Jovanović. Trener: Robert Pevnik.

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson, Gradišar, Benedičič, Majcenić, Flis, Miljanić. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Martić, Koblar, Schabuach, Susso, Šubarić; Benedičič, Flis, Majcen.

Rdeče-belim se je plan srečanja podrl že v 2. minuti, ko so gostje šokirali četo Roberta Pevnika, akcijo je na desni strani pričel Žan Flis, ki je z natančno podajo v kazenski prostor poiskal Vica Miljanić, ki si je žogo sam zaustavil s prsmi, se na dobrih šestih metrih obrnil proti golu, ter z močnim in natančnim strelom premagal povsem nemočnega Sama Pridgarja.

V 5. minuti so prvič nevarno zapretili rdeče-beli, dolgo podajo je odlično ocenil Bamba Susso, ki je na dobrih dvajsetih metrih z žogo že zaobšel Roka Vodiška, a je bil na mestu Emanuel Mihalić, ki je žogo poslal v kot.

V 11. minuti so ponovno zapretili Slatinčani, ko je po podaji iz desne strani iz dobrih osemnajstih metrov poskušal Žan Benedičič, nevaren poskus je z izjemno obrambo izbil Samo Pridgar. Le tri minute zatem ponoven šok za obrambo rdeče-belih, akcijo gostov se je ponovno pričela na desni strani, na sredini igrišča na dobrih tridesetih metrih je do žoge prišel Žan Benedičič, ki je s prve žogo poslal v kazenski prostor, kjer je do strela iz dobrih dvanajstih metrov prišel Nejc Gradišar, ki je z natančnim strelom po tleh premagal Sama Pridgarja.

V 36. minuti so gostje dobili priložnost, da bi srečanje praktično že zaključili, ko je dvoboj Thalissona in Gala Gorenaka, glavni sodnik srečanja Bojan Mertik ocenil kot najstrožjo kazen. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil strelec vodilnega zadetka Vice Miljanić, a je vratar rdeče-belih Samo Pridgar izjemno ocenil strel gostujočega napadalca, ter z obrambo ohranil rdeče-bele v igri.

Rdeče-beli so skušali v sodnikovem dodatku prvega dela, goste presenetiti s strelom od daleč, a Rok Pirtovšek ni imel zahtevnega dela.

V 60. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Sama Pridgaraj, ko je do strela iz roba kazenskega prostora prišel gostujoči kapetan Rok Pirtovšek, a se je ponovno izkazal domači vratar.

V 76. minuti so rdeče-beli kljub terenski premoči le uspeli znižati zaostanek, Sandro Jovanović je žogo podal kota, na prvi vratnici je Tin Matić, žogo podaljšal do Daniela Skibe, ki je premagal Roka Vodiška.

Le tri minute zatem se je v priložnosti znašel Bamba Susso, a je njegov poskus z glavo iz roba kazenskega prostora bil lahek plen za gostujočega vratarja Roka Vodiška. Najlepšo priložnost za izenačenje so rdeče-beli zapravili v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko se je za strel iz dobrih petindvajsetih metrov odločil Sandro Jovanović, a je gostujoči vratar žogo izbil v kot, tako je ostalo pri zmagi gostov iz Rogaške Slatine.

Rdeče-bele v prihodnjem krogu čaka dvoboj 9. kroga Prve Lige Telemach, ko se bodo v petek 22. septembra ob 17.30 uri v gosteh pomerili z Domžalami.