Varovancem Roberta Pevnika v petkovem večeru pred več kot tisoč gledalci ni uspelo doma ugnati Mure, edini zadetek na srečanju je v 17. minuti dosegel Niko Kasalo.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 1000

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Kovačič Andraž, Novarlić Damjan. VAR: Balažič Dejan, Mertik Bojan. Delegat: Knafelc Borut.

Strelec: 0:1 Kasalo 17`

Aluminij: Pridgar, Martić (59` Pečnik), Skiba (59` Susso); Gorenak (70` Brkljača), Jovan, Jovanović (70` Katuša), Schabuach, Brest, Koblar, Bilyi (88` Baskera). Trener: Robert Pevnik.

Mura: Mihelak, Sadriu (75` Dobrovoljc), Maruško, Kous (60` Proleta), Maroša (75` Cottrel), Kasalo (89` Tripi) Jurišić, Kurtović, Trontelj (75` Jovičević), Morris, Shabanaxhaj.

Rumeni kartoni: Martić, Susso, Schauabach; Proleta, Cottrel

Pred več kot tisoč gledalci v kidričevskem športnem parku so srečanje podjetneje pričeli črno-beli, ki so si prvo priložnost priigrali v peti minuti, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Amadej Maroša, vendar je bil na mestu Samo Pridgar, ki je tokrat dobil prednost pred Tiborjem Banićem.

V 17. minuti so bili rdeče-beli že v posesti ob desni stranski črti, vendar je kapetan rdeče-belih Tin Martić, žogo zapravil, do nje pa so prišli črno-beli, po podaji v kazenski prostor, je Amadej Maroša žogo lepo odložil do Nika Kasala, slednji pa je iz dobrih štirinajstih metrov, nekoliko iz leve strani žogo poslal za hrbet Sama Pridgarja za vodstvo Mure.

Po zaostanku so se prebudili rdeče-beli, najprej so zapretili v 20. minuti srečanja, po odvzeti žogi, izjemno priložnost za izenačenje pa je pet minut zatem imel Rok Schabuach, po podaji Sandra Jovanovića, a se je z izjemno obrambo izkazal Klemen Mihelak.

Ob koncu prvega polčasa je Gal Gorenak poslal žogo iz kota iz leve strani, najvišji v skoku pred prvo vratnico je bil Luka Koblar, ki je želel vratarja Mure premagati z diagonalnim strelom a mu je prvi letošnji zadetek preprečila prečka.

Tudi drugi polčas so boljše odprli gostje, ti so si v 51. minuti priigrali priložnost po strelu Dardana Shabanayhaja, a se je z izjemno obrambo izkazal Samo Pridgar. Le šest minut zatem so ponovno zapretili črno-beli, po podaji Roka Jurišića, se je v priložnosti znašel Niko Kasalo, a se je še enkrat več izkazal Samo Pridgar.

V 67. minuti so rdeče-beli zapravili izjemno priložnost za izenačenje, Marko Brest je z milimetrsko natančnostjo z podajo v prostor zaposlil Sandra Jovanovića, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem Klemnom Mihelakom, s je zmagovalec dvoboja iz oči v oči, postal vratar gostov.

V 89. minuti bi lahko Mura dokončno zapečatila usodo rdeče-belih, Dardan Shabanaxhaj je prodrl v kazenski prostor iz leve strani, poslal žogo v osrčje kazenskega prostora, kjer je Luka Koblar želel žogo izbit a le v nogo Gašperja Pečnika, od slednjega je žoga že letela proti golovi črti, kjer jo ubranil Samo Pridgar, žogo pa je iz golove črte izbil Gašer Jovan. V tretji minuti sodnikovega dodatka je bila ponovno vroče pred vrati Sama Pridgarja, a je Dardan Shabanaxhaj, žogo poslal mimo desne vratnice.

Rdeče-bele čaka srečanje 7. kroga v soboto 2. septembra, ko se bodo že ob 15.00 uri v gosteh pomerili z Bravom.