Varovanci Simona Vidoviča so pod reflektorji kidričevskega še tretjič v letošnji sezoni priznali premoč tekmecem. Po odličnem polčasu, ko je za vodstvo ob koncu poskrbel Leo Čeh, so gostje iz prestolnice v nadaljevanju s tremi zadetki poskrbeli za popoln preobrat.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 100

Sodniki: Kapun Matej, Dovnik Iztok, Herženjak Patrik. Delegat: Mežnar Tadej.

Strelci: 1:0 Čeh 45`, 1:1 Veber 57`, 1:2 Lepoša 85`, 1:3 Škof 88`

Aluminij: Jovanović, Colnarič, Popović (80` Schaubach), Simonič, Vuković (72` Kramberger), Škoflek (89` Repina), Čeh (80` Žerjav), Škerget, Gajšek, Brumec (86` Hamler), Rahle. Trener: Simon Vidovič.

Ilirija Extra-Lux: Strmec, Stojinović, Pori, Snedic (68` Lukežič), Medic Slaček, Veber, Škof, Hace (75`Lepoša), Sojer, Pavlič (46` Dagarin), Korošec (90` Zupančič).

Rumeni kartoni: Škoflek, Korošec

Rdeče-beli so podjetno pričeli srečanje 5. kroga EON NEXTKEGN lige, kljub priložnostim pa so kronali šele zadnjo v prvem polčasu, ko je v kazenskem prostoru žogo v mrežo poslal Leo Čeh.

Varovanci Simona Vidoviča so tudi v drugi del vstopili odločno, da prednost povišajo, a je v 57. minuti glavni sodnik dosodil najstrožjo kazen za goste, ki jo je uspešno realiziral Matjaž Veber. Zadetek je dal gostom dodatno moč, rdeče-beli pa so nekaj krat uspeli zapretiti, a žal neuspešno.

Po hitrem protinapadu je v 85. minuti s pomočjo prečke žogo za hrbet Lana Jovanovića spravil Nace Lepoša. Gostje so le tri minute zatem izpeljali še en hiter protinapad, katerega je z zadetkom kronal Luka Škof.

V prihodnjem 6. krogu EON NEXTGEN lige, rdeče-bele čaka gostovanje pri velenjskem Rudarju, srečanje bo odigrano v nedeljo 27. avgusta ob 17.00 uri.