Rdeče-beli bodo jutri ob 17.30 doma s tekmo proti Radomljam sklenili 31. krog Prve Lige Telemach. Na tekmi sezone za varovance Roberta Pevnika bo pravico v kidričevskem športnem parku delil Šmajc David.

V zadnji medsebojni obračun letošnje sezone se obe ekipi podajta s popolnoma enakim točkovnim izplenom, obe ekipi imata na prvenstveni lestvici šestindvajset prvenstvenih točk. Mlinarji prihajajo v zadnjo medsebojno srečanje s popotnico dveh neodločenih rezultatov, najprej so remizirali doma proti Kopru, zatem še v gosteh pri Olimpiji. Rdeče-beli so po remiju v Celju, nanizali dva zaporedna poraza, najprej doma proti Mariboru, med tednom še proti Kopru v gosteh.

Mlinarji se v zadnji medsebojni obračun sezone podajajo s popotnico dveh zaporednih remijev, in s popotnico novega trenerja Oliverja Bogatinova je nadomestil Darjan Slavic. Mlinarji, ki imajo na svojem računu enak točkovni izplen kot rdeče-beli prihajajo zagotovo v Kidričevo z željo, da pridejo še do druge zmage v »šumi« v letošnji sezoni, uvodni obračun je pripadel prav njim, medtem ko so sta oba obračuna v Domžalah pripadla varovancem Roberta Pevnika. V vrstah mlinarjev je najučinkovitejši nogometaš Modžid Šošić, ki se je na tridesetih tekmah med strelce vpisal devetkrat, zraven  njega pa imajo Radomljani še nekaj izjemnih posameznikov. V zadnjih dveh tekmah je zablestel centralni branilec, izkušeni Gaber Dobrovoljc, ki je najprej proti Kopru v sodnikovem podaljšku poskrbel za delitev točk, zatem pa še poskrbel za delitev točk v Stožicah proti zmajem. Zelo pomemben člen Radomljanov je prav zagotovo tudi vratar mlinarjev Emil Velić, ki je v letošnji sezoni že nekaj krat opozoril nase.

Rdeče-beli se v »tekmo sezone« podajajo z povsem identičnim izhodiščem, kot Radomljani. Robert Pevnik, ki bo tokrat lahko računal tudi na Tomislava Jagića, ki se po prestani kazni vrača v kader za tekmo z mlinarji, bo nedvomno še kako dobrodošel člen ekipe na sredini igrišča v izjemno pomembnem srečanju. Zadnjo zmago so varovanci Roberta Pevnika v »šumi« vpisali proti Muri, a ta zmaga sega v začetek marca, zatem so doma rdeče-beli najprej ostali praznih rok proti Rogaški, zatem pa še proti Mariboru. Prvi strelec rdeče-belih Tin Matić je nazadnje v polno meril prav proti Muri, ob zadnji zmagi rdeče-belih, še pred tem je v letošnjem koledarskem letu dvakrat v polno meril prav proti mlinarjem ob zmagi z 0:2, takrat v gosteh.

Pred enim izmed najbolj pomembnih srečanj letošnje sezone glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da se njegovi varovanci zavedajo pomembnosti tekme, ob enem pa verjame, da bodo navijači na tribunah kidričevskega športnega parka pomagali igralcem na zelenici k izjemno pomembnim točkam: »Vsi se zavedamo, kaj pomeni tekma proti Radomljam. Vemo in smo odgovorni, kako moramo odigrati to tekmo. Verjamem, da bomo takrat, ko moramo biti najboljši, najbolj požrtvovalni, najbolj bojeviti, da bo to ponedeljek in da nam bo uspelo premagati Radomlje. Najbolj pomembno je zagotovo bilo v tem kratkem času, da igralce ponovno psihično dvignemo. Igralci imajo ogromno željo, pomembno se bo dobro taktično pripraviti, zavedamo se kaj pomeni ta tekma, tako za igralce, kot za klub. Pričakujem tudi, da bomo imeli tudi veliko pomoč iz tribun, čeprav navijači s spomladanskimi rezultati ne morejo biti najbolj zadovoljni, verjamem, da nas bodo podprli v tej zelo pomembni tekmi in da bodo s svojo energijo pomagali igralcem na igrišču k zastavljenemu cilju.«

Pred četrtim medsebojnim obračun je medsebojna statistika letošnje sezone na strani rdeče-belih. Oba obračuna ob Kamniški Bistrici sta pripadla rdeče-belim, medtem ko je edini obračun v »šumi« pripadel mlinarjem. Zadnji medsebojni obračun je bil odigran v Domžalah, za zmago z 0:2 pa je dvakrat v polno meril Tin Matić.

Jutri bo kidričevski športni park odprl svoja vrata uro pred začetnim sodnikovim žvižgom. Vstopnine za jutrišnji obračun ni.

V kolikor si srečanja ne boste morali ogledati v živo, si lahko srečanje ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih, pa bomo srečanje spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.