S tekmo med Aluminijem in Muro se bo pričel 24. krog Prve Lige Telemach, uvodno srečanje kroga se bo v Kidričevem pričelo ob 17.30 uri. Na srečanju med osmo in sedmo ekipo prvenstvene lestvice bo pravico delil Kajtazović Nejc.

V tretjo medsebojno srečanje rdeče-beli in črno-beli vstopajo z različnima popotnicama, varovanci Antona Žlogarja so z igralcem manj nazadnje doma remizirali proti Kalcer Radomljam, medtem ko so rdeče-beli doma preteklo soboto proti ljubljanski Olimpiji doživeli poraz.

Črno-beli se podajajo na tekmo v Kidričevem po dveh medsebojnih zmagah v letošnji sezoni, obe so dobili z minimalno razliko enega zadetka in z novim trenerjem na klopi, tokrat bo Muro vodil Anton Žlogar, ki je prvo tekmo črno-belih vodil proti Radomljanom pretekli vikend. Mura prihaja v Kidričevo okrnjena, saj imajo kar trije člani zasedbe Antona Žlogarja prepoved nastopa, Žiga Kous in Borna Proleta sta proti mlinarjem prejela četrti rumeni karton v prvenstvu medtem je Žan Trontelj proti mlinarjem prejel rdeč karton in prav tako nima pravice nastopa. Muraši so zaradi incidenta, ki se je zgodil na tekmo na Fazaneriji proti Mariboru, odigrali tudi tekmo manj, saj zaradi poškodb nekaterih igralcev niso igrali tekme proti Kopru, tako so zraven tekme proti Radomljam v nadaljevanju prvenstva odigrali še samo tekmo s Celjem, trenutno vodilni ekipi prvenstva pa so priznali premoč. Največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih bodo nedvomno predstavljali Julien Lamy, ki je pozimi v Muro prestopil iz Celja, še en zimski novinec Mure, visokorasli napadalec Robert Čakš in Amadej Maroša po odhodu Dardana Shabanhaxhaja prvi strelec Mure, ki ima na svojem računu štiri zadetke.

Rdeče-beli so po izjemni predstavi proti Radomljam pretekli vikend priznali premoč ljubljanski Olimpiji, a kljub porazu in neodločenem rezultatu mlinarjev zadržali osmo mesto na prvenstveni lestvici. Po tekmi z zmaji je bilo najbolj pomembno, da so varovanci Roberta Pevnika, čimprej misli usmerili v jutrišnji obračun proti Muri. Pri rdeče-belih je v nadaljevanju prvenstva v napadu najbolj izstopil Tin Matić, ki je z dvema zadetkoma proti Radomljanom poskrbel za edino zmago v nadaljevanju prvenstva. Nedvomno bo proti Muri doma potrebno bistveno več narediti v obrambi, saj so rdeče-beli v nadaljevanju prvenstva prejeli že kar štirinajst zadetkov. Kot pred srečanjem poudarja glavni strateg rdeče-belih, ki bo po tekmi premora zaradi kazni ponovno ekipo vodil iz klopi bo v petkovem poznem popoldnevu najbolj pomembno, da ekipa ponovno pokaže borbeno predstavo, kot jo je letos že pokazala predvsem proti Radomljam: »Tekma z Olimpijo je pozabljena, že od ponedeljka je popoln fokus na tekmi proti Muri. Znotraj slačilnice smo se pogovorili in lahko obljubimo, da bomo skušali ponoviti oziroma nadgraditi igro kot smo jo pokazali proti Radomljam. Naš cilj je, da smo agresivni, na meji prekrška, bolj dosledni pri izpolnjevanju navodil in verjamem, da bomo to izpolnili. Celoten teden poteka v dobri atmosferi, vsi si želimo, da tudi na tekmi pokažemo, da smo igralni, želimo gojiti našo igro, cilj je zmaga proti Muri, zavedamo se, da je nasprotnik neugoden, a mi smo odločeni in samozavestni, da tokrat tri točke ostanejo doma.«

V letošnji sezoni bomo jutri v kidričevskem športnem parku spremljali tretji medsebojni obračun, oba letošnja sta pripadla črno-belim. Konec avgusta je v Kidričevem za zmago zadel Niko Kasalo, medtem ko je za tri točke črno-belih v začetku novembra na Fazaneriji poskrbel Filippo Tripi.

Kidričevski športni park bo svoja vrata odprl uro pred začetnim sodnikovim žvižgom, cena vstopnice za dvoboj z Muro je 10,00 EUR.

Če si tekme ne boste ogledali v živo na tribunah kidričevskega športnega parka, si jo lahko ogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa bomo tekmo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.