Z jutrišnjo tekmo med Aluminijem in Bravo se odpira 16. krog Prve Lige Telemach. Srečanje se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 17.30 uri, pravico na tekmi pa bo delil Matković Aleksandar s pomočniki.

Obe ekipi se v drugi medsebojni obračun letošnje sezone podajata s popotnico poraza. Varovanci Aleša Arnola so v preteklem krogu doma klonili proti Kalcer Radomljam z 0:2, medtem ko so rdeče-beli klonili na murskosoboški Fazaneriji, kjer je tudi drugi medsebojni obračun med rdeče-belimi in črno-belimi odločil le en gol.

Bravaši prihajajo v Kidričevo navkljub porazu iz preteklega kroga v izjemni poziciji, saj trenutno zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici in imajo od rdeče-belih natanko deset točk več. V rumenem dresu Brava v letošnji sezoni posebej izstopajo Matej Poplatnik s petimi zadetki prvi strelec svoje ekipe, sledi mu Martin Pečar, ki ima na svojem računu tri zadetke in Gašper Trdin, ki ima na svojem računu prav tako tri zadetke. Bravo ima v svojih vrstah tudi izjemnega Matijo Kovačiča, prvega asistenta Prve Lige Telemach z osmimi asistencami. Obrambi Brava poveljuje stari znanec »šume« Nemanja Jakšić, ki je v rdeče-belem dresu zbral 154 nastopov.

Rdeče-beli pretekli vikend niso uspeli nadgraditi točke iz Stožic in so položili orožje proti Muri v gosteh, edini zadetek pa je Jan Petek prejel po podaji iz kota, ko ga je matiral Filippo Tripi. Pretekli vikend je imel glavni strateg rdeče-belih tudi nekaj težav pri sestavi ekipe, saj je bolečine v hrbtu začutil Luka Koblar, še vedno pa je na seznamu poškodovanih igralcev Daniel Skiba in Marko Brkljača. Se je pa pretekli vikend bo bolezni v ekipo vrnil Gal Gorenak, ki je ta teden ponovno kandidat, da srečanje ponovno prične od prve minute.

Pred uvodnim srečanjem 16. kroga Prve Lige Telemach glavni strateg rdeče-belih poudarja, da bo jutri najpomembnejše, da njegovi varovanci Bravu ne dopustijo, da bi bili bolj agresivni in bolj motivirani na kidričevski zelenici: »Prihaja Bravo, po vseh statistikah, ki je naredila največ prekrškov, ekipa ki je dobila največ drugih žog. Se pravi na vsaki tekmi so proti vsakemu nasprotniku prevladovali v duel igri, mislim, da moramo biti mi tisti, ki bodo prevladovali v teh elementih nogometne igre. Verjamem v našo kvaliteto, motivacijo, in verjamem, da bomo pokazali, da smo boljša ekipa od Brava, ter doma osvojili vse tri točke.«

Nazadnje sta se ekipi pomerili v 7. krogu, v začetku septembra je Bravo doma slavil z dvema goloma razlike. Spomnimo, že v uvodu je mrežo Brava zatresel Tin Martić, a je po dolgem pregledu VARa sodnik zadetek razveljavil, za zmago gostiteljev pa sta na ŽAKu zadela Gal Puconja in Gašper Trdin.

Za srečanje proti Bravu, ki se bo pričelo ob 17.30 uri vstopnine ni.

V kolikor si srečanja v živo ne boste ogledali v kidričevskem športnem parku, si bo srečanje mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih bomo tekmo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.