Zadnjo tekmo 25. kroga 2. slovenske nogometne lige bosta v kidričevskem športnem parku pred kamerami Sportkluba odigrala Aluminij in Beltinci. Srečanje trenutno druge in pete ekipe iz prvenstvene lestvice se bo pričelo v nedeljo 16. aprila ob 15.00 uri, pravico med rdeče-belimi in »žuitimi« pa bo delil Martin Matoša.

Obe ekipi v drugi medsebojni obračun letošnje sezone ne prihajata z želeno popotnico, rdeče-beli so pretekli teden v gosteh remizirali pri Bistrici, medtem ko so Beltinčani doma priznali premoč vodilni Rogaški.

Beltinčani, ki so pretekli vikend šele prvič v spomladanskem delu sezone priznali premoč nasprotni ekipi prihajajo v Kidričevo z željo, da čim prej pozabijo na poraz proti Rogaški in nadaljujejo s serijo, kl jih je tudi pripeljala na odlično peto mesto prvenstvene lestvice. Žuti, ki jih vodi Damjan Gajser so spomladi pravi hit, ob porazu pretekli vikend pa so pred tem nanizali še tri zmage in dva neodločena rezultata. V beltinski ekipi zraven kapetana in vratarja Domna Zvera v napadu izstopa Gal Grobelnik, ki je že pri desetih prvenstvenih zadetkih, ob tem pa sta med »žutimi« še posebej izstopajoča Luka Pihler in Filip Kosi, ki sta nenazadnje tudi zrežirala zadnji preobrat »žutih« v gosteh, ob zmagi proti Iliriji 1911.

Varovanci Roberta Pevnika so po izjemni seriji in napredovanju v polfinale pokalnega tekmovanja pretekli praznični ponedeljek bili že povsem na robu prepada a je v tretji minuti sodnikovega dodatka za točko z izjemno odmerjenim prostim strelom poskrbel Rok Frešer. Klub neodločenemu rezultatu pa je vodilna ekipa Rogaške na lestvici pobegnila na štiri točke in rdeče-belim v boju za sam vrh lestvice ne ostane nič drugega kot popolna domača ofenziva proti Beltincem.

Uvodni obračun letošnje sezone se je končal z delitvijo točk, rdeče-beli so v Beltincih najprej zaostajali, sledil je preobrat v režiji Andraža Borovnika in Danila Skibe, za delitev točk pa je v drugi minuti sodnikovega dodatka pa je poskrbel Henrik Nerguti.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v nedeljskem popoldnevu pričela ob 15.00 uri, vrata stadiona pa se odpirajo uro pred uvodnim sodnikovim žvižgom. Srečanje si bo mogoče ogledati v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.

Spomnimo, tekmo proti Beltincih si lahko ogledate tudi s vstopnico iz četrtfinalnega pokalnega obračuna s Koprom.