Varovanci Roberta Pevnika so včeraj v predzadnji domači tekmi letošnjega leta, vpisali najvišji poraz v letošnji sezoni Prve Lige Telemach. Kar trikrat je Sama Pridgarja premagal bivši član rdeče-belih Danijel Šturm, po zadetek pa sta za Domžalčane dosegla še Mario Krstovski in Belmin Bobarić.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Šmajc David, Mežnar Matic, Perger Primož, Šabanagić Denis. VAR: Balažič Dejan, Kovačič Andraž. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelci: 0:1 Krstovski 15`, 0:2 Šturm 29`, 0:3 Šturm 47`, 0:4 Bobarić 67`, 0:5 Šturm 92`

Aluminij: Pridgar, Jovan (79` Kosi), Šubarić, Zeljković, Schabuach, Pečnik (54` Katuša), Kljun, Jagić, Matić (68` Susso), Gorenak (79` Brkljača), Jovanović (68` Maružin). Trener: Robert Pevnik.

Domžale: Tratnik, Mutavčić (68` Husmani), Markuš, Topalović (86` Marasović), Offenbacher, Krstovski (76` Černe), Perc (76` Tolić), Pišek (76` Đapo), Hempt, Šturm, Bobarić. Trener: Dušan Kosič.

Rumeni karton: Zeljković.

Obe ekipi sta dokaj rezervirano vstopili v srečanje, nekaj več pobude so v začetnih minutah kazali rdeče-beli, a v 15. minuti je Luka Topalović na svoji polovici osvojil žogo, jo podal proti Joštu Pišku, ki je z globinsko žogo zaposlil Maria Krstovskega, ki je v kazenskem prostoru najprej preigral Aleksandra Zeljkovića, zatem pa s strelom po tleh iz dobrih štirinajstih metrov premagal še Sama Pridgarja za vodstvo gostov.

V 29. minuti je na sredini napadalne polovice Luka Topalović z lepo potezo preigral Roka Schabuacha, sledila je imenitna podaja v prostor proti Danijelu Šturmu, ki se je odločil za diagonalen strel iz roba kazenskega prostora in poskrbel za občutnejšo prednost gostov.

Dobrih šest minut zatem so ponovno zapretili gostje, ponovno je bil v osrednji vlogi Danijel Šturm, a tokrat je bil na mestu Samo Pridgar, ki je žogo izbil.

V 44. minuti so prvič poskusili tudi rdeče-beli, v kazenski prostor je iz desne strani podal Gašper Pečnik, obramba gostov je žogo izbila, a le do Toma Kljuna, ki je poskušal s strelom izven kazenskega prostora, a je bil Gašper Tratnik na mestu.

V drugi polčas so imenitno vstopili gostje, dolgo podajo je imenitno izkoristil Danijel Šturm, ki je vstopil z žogo v kazenski prostor nekoliko iz leve strani, ter z izjemno odmerjenim strelom ob Gašperju Pečniku, še drugič na srečanju premagal nemočnega Sama Pridgarja.

V deseti minuti nadaljevanja je iz leve strani poskušal še Jošt Pišek, a je njegov strel zletel mimo vrat.

V 58. minuti so po podaji iz kota zapretili rdeče-beli, Mario Šubarić, je bil najvišji v skoku a mu je prvi zadetek v rdeče-belem dresu preprečila prečka.

V 67. minuti so Domžalčani še četrtič zadeli, Jošt Pišek je izvajal prosti strel iz desne strani, podal žogo v kazenski prostor, najvišji v soku je bil Belin Bobarić, ki je žogo z glavo poslal v gol.

V 91. minuti sta obrambo rdeče-belih izigrala Jan Đapo in Danijel Šturm, slednji se je sam znašel pred Samom Pridgarjem in s hat-trickom potrdil visoko zmago gostov.

Rdeče-bele že v soboto 9. decembra ob 15.00 uri čaka nov domač obračun, ko v kidričevski športni park prihaja vodilna ekipa Prve Lige Telemach iz Celja.