Rdeče-beli so v 32. krogu Prve Lige Telemach proti Celju na svojem igrišču doživeli visok poraz, varovanci Simona Rožmana so kar šestkrat zatresli mrežo rdeče-belih.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Balažič Dejan, Herženjak Eric, Krajnc Tomaž, Borošak Alen. VAR: Šmajc David, Matoša Martin. Delegat: Germič Dejan.

Strelci: 0:1 Morozov 9`, 0:2 Zec 21`, 0:3 Gbamble 31`, 0:4 Kuzmanović 35`, 0:5 Zec 54`, 0:6 Jakobsen 91`

Aluminij: Janžekovič, Špehar, Marinšek, Prša (38` Bolha), Petek, Matjašič (38` Nkama), Šroler (66` Kmetec), Brest (80` Turčin), Schaubach, Musa (66` Ploj), Azemović. Trener: Robert Pevnik.

Celje: Rozman, Flis, Zec, Šporn, Vrbanec (71` Rorić), Kuzmanović (71` Begić), Brecl, Morozov (62` Lartey Senniez), Gbamble (62` Čop), Medved (77` Jakobsen), Svetlin. Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni: Petek; Vrbanec, Kuzmanović, Gbamble, Šporn.

Pred srečanjem z grofi, je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, glede na srečanje v Murski Soboti opravil pet zamenjav v začetni enajsterici. Na vrata se je po dveh tekmah ponovno vrnil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, zaradi poškodbe Gašperja Pečnika, je priložnost na desni strani obrambe dobil šele sedemnajstletni Rok Schaubahc. V zadnji vrsti je tokrat srečanje pred Tinom Martićem pričel Luka Petek. Na sredini igrišča je prednost pred Johanom Nkamo tokrat dobil Roko Prša, namesto Tomislava Turčina pa je priložnost od prve minute dobil Jure Matjašič.

V srečanje so boljše vstopili gostje iz Celja, ki so takoj prevzeli terensko pobudo in prvič zapretili v 6. minuti, po podaji Matica Vrbanca v kazenski prostor, a je obramba rdeče-belih žogo izbila. Le tri minute zatem je ponovno v kazenski prostor podajal Matic Vrbanec, izvajal je kot iz desne strani in z izjemno žogo našel samega Grigorya Morozova, ki je iz sedmih metrih žogo z glavo neubranljivo poslal za hrbet Luke Janžekoviča.

V 11. minuti so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, v katerem je Martin Šroler iz desne strani podal pred vrata Matjaža Rozmana, do strela z glavo je prišel Jure Matjašič, a se je z izjemno obrambo izkazal gostujoči kapetan, ki je preprečil izenačenje.

Zatem je sledila popolna prevlada gostov, ki so najprej v 21. minuti povišali vodstvo, ponovno je prosti strel izvajal bivši kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, ki je z natančno žogo zaposlil Davida Zec, slednji je ob Emirju Azemoviću na dobrih šestih metrih prišel do strela z glavo in premagal povsem nemočnega Luko Janžekoviča. 

Deset minut zatem so gledalci videli najlepši zadetek na srečanju, ko je akcijo na sredini igrišča pričel Jon Šporn, ki je s podajo na levo stran zaposlil Grigorya Morozova, slednji se je takoj odločil za globinsko žogo proti Bi Nane Gbambleju, ki najprej preigral Marka Bresta, ter se odločil za strel iz roba kazenskega prostora, ter z izjemno natančnim diagonalnim strelom premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Le štiri minute zatem so gostje zapečatili usodo rdeče-belih, akcija gostov se je pričela na levi strani, kjer je Žan Medved, naprej zadržal žogo jo podal do Grigorya Morozova, slednji se je odločil za takojšnjo podajo v osrčje kazenskega prostora, kjer je Luka Janžekovič žogo izbil, a le do Miča Kuzmanovića, ki je ob dveh obrambnih igralcih rdeče-belih prišel do strela, ter zadel za visoko vodstvo gostov.

V končnici prvega polčasa so gostje zapretili še dvakrat, a je na povišanje vodstva obakrat preprečil Luka Janžekovič. Tudi v nadaljevanju so bili boljši nasprotniki gostje iz knežjega mesta, ki so povišali vodstvo v deveti minuti nadaljevanja, ko je Matic Vrbanec izvajal kot iz leve strani, najvišji v skoku ob je bil David Zec, in še drugič na srečanju s strelom z glavo premagal kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Končni rezultat so gostje postavili v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je Tjaš Begić izvajal udarec iz kota iz leve strani, najvišji v skoku je tokrat bil danski napadalec Adam Jakobsen, ki je postavil tudi končni rezultat srečanja.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da se opravičuje vsem navijačem za predstavo, ki so jo pokazali njegovi varovanci: »Najprej bi se rad opravičil vsem, ki delajo v klubu, vsem navijačem, simpatizerjem, ker tole danes je bila sramota. Danes se je pokazalo, da eni fantje živijo, da bi igrali za Aluminij, se borijo, nekateri pa so nedisciplinirani. Seveda odgovarjam jaz, a se je izkazalo, da enim predolgo zaupam in da ne pelje nikamor. Potrebno bo narediti koreniti spremembe v igralskem kadru, dati priložnost tistim, ki si želijo. Ne more se zgoditi, da dobimo štiri zadetke iz prekinitve, ne more se zgoditi, da Celje več teče, da se bolj borijo, da dobijo vsak duel. Moramo narediti red in veliki rez v igralskem kadru, v zadnjih štirih krogih igralce, ki si želijo, ki imajo radi ta klub. Na drugi strani moram čestitati Celju na odlični igri, zmagali so zasluženo. Najbolj žalostno je, da so si to bolj želeli.«

Rdeče-bele naslednji prvenstveni obračun čaka v nedeljo 1. maja, ko bodo ob 17:30 uri gostovali ob Kamniški Bistrici pri ekipi Domžal.