Rdeče-beli so v predzadnjem krogu 2. slovenske nogometne lige doma, kljub številnim priložnostim doma zabeležili prvi prvenstveni poraz v letošnjem koledarskem letu in po desetih dneh prvo mesto na lestvici krog pred koncem prvenstva ponovno predali Rogaški. Edini zadetek v Kidričevem je v četrti minuti drugega polčasa dosegel bivši član rdeče-belih Marko Nunić.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 500

Sodniki: Sagrković Asmir, Pospeh Tomislav, Čiča Miodrag. Delegat: Anželj Damjan.

Strelec: 0:1 Nunić 49`

Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Martić (89` Baskera), Jagić (84` Katuša), Brest, Gorenak (62` Frešer), Skiba, Marinšek, Šturm (62` Čavara). Trener: Robert Pevnik.

Primorje eMundia: Macan, Proleta, Nunić, Bončina (74` Sagitov), Zavnik, Principe (92` Dobnikar), Paljk, Badžim, Dedić (82` Jimenez), Ćandić, Jermol. Trener: Milan Anđelković.

Rumena kartona: Koblar; Macan

V deževnem kidričevskem športnem parku sta obe ekipi v srečanje vstopili precej rezervirano, prvih petnajst minut srečanja je minilo predvsem na sredini igrišča, nobena izmed ekip, pa si ni pripravila nobene omembe priložnosti. Prvi so zapretili rdeče-beli, tekla je 16. minuta, ko je iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Tin Martić, a gostujoči vratar ni imel prezahtevnega dela. V 20. minuti so bili povsem blizu vodstva rdeče-beli Marko Brest je na levi strani napada prejel žogo, preigral gostujočega branila, in se odločil za strle iz dobrih petindvajsetih metrov, žoga je že premagala gostujočega vratarja Tonya Macana, a je veselje vezistu rdeče-belih preprečil prečnik.

V 30. minuti je kot iz leve strani izvajal kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, poslal uporaben predložek v kazenski prostor, a do strela iz dobrih štirih metrov ni prišel Daniel Skiba.

Dobri dve minuti pred iztekom prvega polčasa so do prve priložnosti prišli tudi gostje, Matic Zavnik je z izjemno podajo za obrambo rdeče-belih zaposlil Tonija Luna Bončino, ki se je znašel sam pred Tiborjem Banićem, ga želel premagati z lob udarcem, a je vratar rdeče-belih z izjemno reakcijo strel ajdovskega napadalca ustavil.

V nadaljevanje srečanja so boljše vstopili gostje, ki so v četrti minuti nadaljevanja izpeljali akcijo po levi strani, Matic Paljk je po odigrani dvojni podaji z Maticem Zavnikem, poslal predložek iz roba kazenskega prostora v osrčje le tega, na dobrih petih metrih je sam ostal Marko Nunić, ki je z drsečim startom žogo poslal za hrbet Tiborja Banića.

Po vodilnem zadetku so si Ajdovci le dve minuti zatem priigrali novo priložnost, a je strel Tonija Luna Bončine iz dobrih dvajsetih metrih končal dober meter od desne vratnice.

Zatem so se ponovno prebudili rdeče-beli, ki so vse moči usmerili v napad in lov na izenačenje, v 54. minuti je iz kota iz desne strani žogo v osrčje kazenskega prostora poslal ponovno Nik Marinšek, a je bil za nekaj centimetrov prekratek Rok Schaubach.  Dobrih pet minut zatem se je ponovno za strel iz razdalje na razmočenem terenu odločil Marko Brest, a še enkrat več je bil na mestu vratar gostov Tony Macan.

V 66. minuti so do strela iz roba kazenskega prostora prišli gostje, ponovno je bil v osrednji vlogi Toni Lun Bončina, a je njegov strel za dober meter zgrešil cilj.

V zadnjih desetih minutah srečanja je sledila popolna ofenziva rdeče-belih, ti so prvič resneje zapretili prav v 80. minuti, ko je iz desne strani v kazenski prostor žogo posla Tin Martić, do strela iz dobrih desetih metrov je prišel Nik Marinšek, a je gostujoči vratar strel domačega kapetana ukrotil. Le dve minuti je ponovno iz desne strani žogo v kazenski prostor poslal Tin Martić, z glavo je iz sedmih metrov poskušal Tomislav Jagić, a se je gostujoči vratar izkazal z bravurozno obrambo in žogo poslal v kot. Po hitri izvedbi kota sta kombinirala Nik Marinšek in Tomislav Jagić, slednji je po preigravanju skušal zaposliti Marka Josipo Čavaro, gostujoča obramba je žogo izbila a le do Rok Feršerja, ki je iz dobrih desetih metrov žogo sicer s pomočjo gostujočega obrambnega igralca poslal izven igrišča.

V začetku 85. minute je iz dobrih štiridesetih metrov žogo v kazenski prostor iz prostega strela poslal Nik Marinšek, gostje so žogo izbili, a le na desno stran proti Jakovu Katuši, ki ga je v kazenskem prostoru s komolcem odrinil Leonardo Principe, a je piščalka glavnega sodnika ostala nema.

Le minuto zatem je sledil prosti strel iz leve strani, žogo je v kazenski prostor poslal Nik Marinšek, na drugi vratnici je bil najvztrajnejši Rok Schaubach, a je domači vratar žogo brez težav ujel. V 90. minuti je na levi strani kazenskega prostora žogo Roka Frešerja prejel Marko Brest, slednji je najprej preigral gostujočega branilca in se odločil za strel iz dobrih sedmih metrov iz leve strani, a je gostujoči vratar žogo izbil.

V začetku tretje minute sodnikovega dodatka je iz desne strani predložek v kazenski prostor poslal Rok Schaubach, na petih metrih je do strela prišel Luka Koblar, ki pa ni najboljše zadel žoge in žogo poslal čez vrata gostujočih vrat, kar je bila tudi zadnja priložnost rdeče-belih na srečanju.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da je bila njegova ekipa proti Ajdovcem preveč nekonkratna, kar jih je kaznovalo s porazom: »Nimam kaj očitati svoji ekipi, razen nekonkretnosti v napadu. Vemo, da je velik pritisk, da se borimo za prvaka. Dobili smo gol iz strela oziroma dveh gostov, bili smo zelo nekonkretni v napadu in to nas je danes stalo boljšega rezultata. Na koncu je prav nemogoče kaj smo zgrešili, lahko bi se vrnili v igro, lahko bi srečanje celo obrnili v končnici. Poraz boli, a vendar verjamemo v nogomet, morda nas zadnji krog nagradi.«

Rdeče-beli so s porazom v zadnjem krogu ponovno zdrsnili na drugo mesto prvenstvene lestvice. V zadnjem 30. krogu se bodo v petek 19. maja ob 16.30 uri v gosteh pomerili z novomeško Krko.

V Novem mestu za prvo mesto za rdeče-bele šteje samo zmaga, ob tem pa mora Krško doma ugnati Rogaško. V vsakem drugem primeru, rdeče-bele čakata dve dodatni tekmi proti devetouvrščeni ekipi Prve Lige.