V derbiju 8. kroga Prve Lige Telekom Slovenije so rdeče-beli pred več kot 1600 gledalci z novo fantastično predstavo na kolena spravili Muro.

Športni park Kidričevo, gledalcev: 1600

Sodniki: Žganec, Kapaspović, Vojska, Šmajc

Strelca: 1:0 Vrbanec 40`; 2:0 Maruško 91`-ag

Aluminij: Kovačić, Kontek, Martinović, Vrbanec, Krajnc (79` Pantalon), Petrovič, Jakšić, Leko, Matajšič, Ploj, Živković (87` Flakus Bosilj)

Mura: Obradović, Kous, Šturm, Karničnik (69` Mulić), Karamarko, Horvat (78` Bubnjar), Maruško, Šporn, (61` Kouter), Kozar, Maroša, Bobičanec

Rumeni kartoni: Kontek, Krajnc; Kozar, Mulić

Po dokaj izenačenih uvodnih 10. minutah so do prve zrelejše priložnosti na srečanju prišli rdeče-beli, ko je Nemanja Jakšić lepo podal do Alena Krajnca, ki je poskušal iz roba kazenskega prostora, vratar gostov Matko Obradović je žogo odbil, a je pred Antejem Živkovićem posredovala črno-bela obramba.

Gostje iz Murske Sobote so prvič resneje ogrozili vratar Matije Kovačića v 32. minuti srečanja ko je iz proste strela poskušal Luka Bobičanec, a je Matija Kovačić brez večjih težav odličen poskus odbil v kot.

V 40. minuti akcija za vodstvo rdeče-belih, Alen Krajnc je z lepo globinsko podajo zaposlil Anteja Živkovića, ki je že bil v brezizhodnem položaju, ko se je odločil za podajo s peto, do žoge je prišel kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, ki je žogo poslal s pomočjo prečke za hrbet nemočnega Matka Obradovića.

Že v 41. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli po podaji Dejana Petroviča v kazenski prostor, je Ante Živković lepo odložil žogo na rob kazenskega prostora za Nikolo Leka, a je žoga zletela malce ob levi vratnici.

V drugi polčas so z dvema priložnostnima vstopili rdeče-beli, že v 13. sekundi drugega dela je poskušal Alen Krajnc a je žoga zletela preko vrat, dobre pol minute zatem poskus številka dva v prvi minuti nadaljevanja, do strela je prišel Ante Živković, a se je izkazal Matko Obradović.

V četrti minuti nadaljevanja so bili povsem blizu izenačenju črno-beli, iz dobrih dvajsetih metrov je poskušal Luka Bobičanec, njegov strel je že premagal Matijo Kovačića a veselje gostom preprečila vratnica.

V 73. minuti so bili povsem blizu povišanju vodstva ponovno rdeče-beli, po podaji iz kota Matica Vrbanca je žoga prišla do Nemanje Jakšića, ki je poskušal iz dobrih petih metrov, a je njegov strel zletel tik ob vratnici.

V 88. minuti so ponovno zagrozili gostje, poskus Luke Bobičanca, ki je poskušal iz leve je odbil Matija Kovačič, nevarnosti še ni bilo konec, saj je na golovi črti posredoval še Ivan Kontek, do nje pa je ob prekršku ponovno prišel Matija Kovačić, nad katerim je Fejsal Mulić napravil prekršek.

V prvi minuti sodnikovega dodatka sledi nov hiter protinapad rdeče-belih, Matic Vrbanec je zaposlil Davida Flakusa Bosilja, ki se je odločil za podajo pred vrata, ob tem je z drsečim startom posredoval Matic Maruško, od njega pa se je žoga odbila v gol za končno zmago rdeče-belih.