Varovanci Roberta Pevnika so sinoči doma v uvodni tekmi 24. kroga Prve Lige Telemach z zadetkoma Tina Matića ugnali ekipo Mure.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 800

Sodniki: Kajtazović Nejc, Brezar David, Jamnik Jure, Novarlić Damjan. VAR: Borošak Alen, Klančnik Tomaž. Delegat: Močnik Vlado

Strelec: 1:0 Matić 56`, 2:0 Matić 62`

Aluminij: Jovanović L., Zeljković, Martić, Pišek, Brkljača, Jovan (82` Kosi), Jovanović S. (71` Gorenak), Matić (78` Tanyi), Koblar, Susso (78` Maružin), Baskera (71` Kljun). Trener: Robert Pevnik.

Mura: Raduha, Pucko (71` Kyziridis), Sadriu, Antolin (71` Turudija), Šarić (61` Čakš), Tripi, Maroša (84` Jovićević), Lamy, Ščernjavić, Kurtovič, Nuhanović. Trener: Anton Žlogar.

Rumeni kartoni: Baskera, Pišek, Martić, Koblar; Lamy, Ščernjavić.

Glede na zadnjo tekmo rdeče-belih proti ljubljanski Olimpiji, je glavni strateg rdeče-belih opravil štiri zamenjave v začetni enajsterici. Glede na tekmo z Olimpijo so tekmo na klopi pričeli Mario Šubarić, Filip Kosi, Gal Gorenak in Tom Kljun, srečanje pa pričeli Aleksandar Zeljković, Marko Brkljača, Bamba Susso in Žan Baskera. Še vedno pa niso bili nared Tomislav Jagić, Rok Schabuach in Gašper Pečnik.

Rdeče-beli so dobro in čvrsto vstopili v srečanje proti Muri, v začetnem pritisku proti gostujočim vratom je Žan Baskera tudi zatresel mrežo, a je bil pred tem storjen prekršek Tina Matića, tako da je glavni sodnik srečanja zadetek razveljavil.

V 18. minuti so si prvo priložnost na srečanju priigrali gostje, Sandi Nuhanović je iz leve strani poslal uporabno žogo pred gol rdeče-belih, pri žogi je bil prvi Amadej Maroša, a je Lan Jovanović brez večjih težav strel ubranil.

Dobre štiri minute pred iztekom prvega dela so ponovno zapretili črno-beli, iz leve strani je v kazenski prostor prodrl Klemen Pucko, ob Aleksandru Zeljkoviću je do strela iz bližine prišel Amadej Maroša, a je njegov strel zletel preko vrat rdeče-belih.

V nadaljevanje so odločneje vstopili rdeče-beli, kar jih je v enajsti minuti drugega dela nagradilo tudi z zadetkom. Na polovici črno-belih je žogo ob Aljažu Antolinu prestregel Janez Pišek, jo podal na kratko do Marke Brkljače, slednji pa je z imenitno podajo zaposlil Tina Matića, ki je iz obrata z volejem žogo iz dobrih osmih metrov poslal za hrbet Florijana Raduhe.

Druga eksplozija navdušenja se je v »šumi« zgodila dobrih šest minut zatem, Sandro Jovanović je prestregel žogo na polovici rdeče-belih ter jo podal proti Tinu Matiču, slednji je z žogo prišel na dobrih osemnajst metrov od vrat gostov, ter preigral gostujočega branilca, si žogo namestil na levo nogo, ter z izjemno natančno odmerjenim strelom zadel sam zgornji kot gostujočih vrat za podvojeno vodstvo rdeče-belih.  

Po zaostanku z dvema zadetkoma so v nadaljevanju črno-beli poskušali na vsak način znižati rezultat, ter se približati rdeče-belim. Gostje so bili zelo blizu zadetku v 75. minuti, ko je na polovici rdeče-belih žogo ob Tilnu Ščernjaviču izgubil Bamba Susso, gostujoči branilec je osvojil nekaj prostora, prodrl proti kazenskemu prostoru in z lepo podajo zaposlil Roberta Čakša, slednji je poskušal s strelom nekoliko iz desne strani iz dobrih osmih metrov, a je z drsečim štartom Luka Koblar žogo izbil, žoga se je odbila na nogo Tilnu Ščernjaviču, ki je poskušal premagati Lana Jovanoviča s strelom iz roba kazenskega prostora, a se je z izjemno obramba izkazal sedemnajstini vratar rdeče-belih.

Dobrih devet minut pred iztekom rednega dela so ponovno zapretili gostje, Sandi Nuhanović je poslal žogo iz kota iz desne strani, najvišji v skoku je bil Jullien Lamy, ki je poskušal s strelom z glavo, a je strel iz dobrih petih metrov, Lan Jovanovič ukrotil.

Piko na i zmagi bi lahko rdeče-beli postavili v 90. minut, ko je na polovici gostov, žogo v dvoboju s Tilnom Ščernjavičem dobil Loren Maružin, prodrl v kazenski prostor iz desne strani, ter poskušal s strelom v daljši vratarjev kot, a je žoga zletela mimo gola.

Rdeče-bele čaka nov prvenstveni obračun prihodnjo soboto 9. marca, ko bodo ob 15.00 uri gostovali pri ljubljanskem Bravu.