Varovanci Roberta Pevnika, so še drugič zapored v prvenstvu zmagali, po zmagi med tednom nad Celjem so tokrat doma v kidričevskem športnem parku po zadetku Sandra Jovanovića ugnali Maribor.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 1.200

Sodniki: Matoša, Praprotnik, Kasapović, Mertik. VAR: Ponis, Žunič. Delegat: Pokovec Vinko.

Strelec: 1:0 Jovanović 34`

Aluminij: Petek, Pečnik (40` Schaubach), Zeljković, Martić, Maružin (67` Kosi), Jagić, Gorenak, Jovan (87` Matić), Jovanović (87` Katuša), Koblar, Baskera (67` Šubarić). Trener: Robert Pevnik.

Maribor: Jug, Pihler (46` Uskoković), Božić, Repas, Watson (57` Urata), Kolar (69` Feta), Šoštarič Karič, Laušić (46` Soudani), Guerrico, Lorber (76` Skuka), De Castro. Trener: Damir Krznar.

Rumeni kartoni: Zeljković, Jovanović, Gorenak; Božić, Pihler, De Castro, Vrhovec, Repas

Glavni strateg rdeče-belih je glede na zadnjo tekmo proti Celju v začetni enajsterici opravil štiri zamenjave. Največja sprememba je bila prav gotovo v vratih, namesto Sama Pridgarja, je priložnost zaradi poškodbe Tiborja Banića, dobil sedemnajstletni Jan Petek. Bamba Susso srečanja ni smel odigrati zaradi kazni štirih rumenih kartonov, na klopi pa sta srečanje tokrat pričela Mario Šubarić in Daniel Skiba. Po kazni štirih rumenih kartonov se je tako v začetno enajsterico vrnil kapetan rdeče-belih Tin Martić, od prve minute pa sta tokrat srečanje pričela Žan Baskera in Loren Maružin.

Srečanje so odlično otvorili rdeče-beli, ki so do prvega poskusa prišli že v uvodni minuti, ko je Žan Baskera prestregel podajo Ažbeta Juga, a je Max Watson žogo izbil v kot.

V 3. minuti je do strela iz roba kazenskega prišel Eric Castro, a je bil dobro postavljen Jan Petek, ki je brez težav žogo ustavil. Le dve minuti zatem so gostje prišli do še ene priložnosti, ko je z glavo poskušal Marko Božić, še enkrat več pa je bil na mestu Jan Petek.

V 12. minuti so rdeče-beli ponovno ogrozili vrata Maribora, tokrat je podajo Gašperja Pečnika iz desne strani do Lorena Maružina preusmeril Max Watson, Loren Maružin je poskušal z diagonalnim strelom a je bil na mestu Ažbe Jub.

V 34. minuti je najprej Tomislav Jagić odvzel žogo gostom, Tin Martić je žogo podal na kratko do Lorena Maružina, slednji je podal do Gašperja Pečnika ta pa do Tomislava Jagića, ki se je odločil za dolgo podajo proti Sandru Jovanoviću, ki si je imenitno s prsmi žogo sprejel, ter z natičnim strelom nekoliko iz leve premagal Ažbeta Juga za vodstvo rdeče-belih.

V deseti minuti nadaljevanja so gostje ostali brez igralca na zelenici, saj je Marko Božić po startu nad Žanom Baskero prejel še drugi rumeni karton.

V 60. minuti igre je na sredini igrišča žogo prestregel Žan Baskera, ki je sam potegnil proti vratom gostov, ter se odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, a Ažbe Jug ni imel prezahtevnega dela.

V 73. minuti so hiter protinapad izpeljali gostje, Jan Repas je prestregel žogo, ter z njo prišel v nevarno cono pred kazenski prostor rdeče-belih, ter podal na desno do Erica Castra, njegov poskus je Luka Koblar odbil v kot.

V 87. minuti je zapretil Jakov Katuša, ki je do žoge prišel po podaji Gala Gorenaka, a je poskus napadalnega vezista rdeče-belih zaustavil Ažbe Jug.

Zadnjo priložnost na srečanju so imeli gostje v sodnikovem dodatku, ko je Jan Repas žogo lepo podal v kazenski prostor, do strela je prišel Xhuliano Skuka, a je njegov poskus zletel preko gola Jana Petka.

Rdeče-bele naslednji obračun čaka že med tednom, ko se bodo v sredo 4. oktobra ob 16.00 uri v Pokalu Pivovarne Union v gosteh pomerili z Zavrčem.