Varovanci Roberta Pevnika so proti Jadran Dekanom vknjižili še osmo prvenstveno zmago, ter se vsaj do nedelje zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Kljub zgodnemu zaostanku, so za popoln preobrat poskrbeli Tin Martić, Rok Frešer, Nik Marinšek in Daniel Skiba.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 120

Sodniki: Novarlić Damjan, Perger Primož, Lahovič Marcel. Delegat: Germič Dejan.

Strelci: 0:1 Meštrić 6`, 1:1 Martić 37`, 2:1 Frešer 42`, 3:1 Marinšek 63`, 4:1 Skiba 75`

Aluminij: Banić, Jovan, Martić, Koblar, Katuša (66` Crnčec), Jagić, Borovnik (79` Baskera), Frešer (66` Gorenak), Skiba (79` Kmetec), Marinšek (85` Ciganović), Brest. Trener: Robert Pevnik.

Jadran Dekani: Gavrić, Zonta, Babič, Florenin Klavora (66` Iličić), Cukjati (83`Rudonja), Ljutić, Vranješ, Fortuna (73` Žagar), Meštrić (66` Demiri), Stepančič (66 Cukjati), Bah.

Rumeni kartoni: Jagić, Crnčec; Florenin Klavora, Ljutić, Cukjati, Bah.

Glede na zadnje srečanje v Beltincih je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik v začetni enajsterici opravil dve menjavi, namesto Hrvoje Crnčeca in Jake Bizjak, sta tokrat srečanje od prve minute pričela Jakov Katuša in Daniel Skiba.

Srečanje so boljše pričeli gostje, ki so uvodnih pritisk kronali z zadetkom v 6. minuti, ko je strel proti vratom Tiborja Banića sprožil Kristijan Meštrić, njegov poskus pa se je odbil od branilca rdeče-belih, žoga je spremenila smer in končala za hrbtom Tiborja Banića za zgodnje vodstvo gostov.

Odziv varovancev Roberta Pevnika je bil zelo dober, praktično že v naslednji minuti je s strelom iz roba kazenskega prostora poskušal Nik Marinšek, a je njegov poskus obramba gostov blokirala. V 13. minuti je dolgo podajo sprejel Marko Brest, ki je vstopil v kazenski prostor iz desne strani, njegov poskus pa je zletel preko gola. Le štiri minute zatem je po podaji iz kota Nika Marinška bil najvišji v skoku Tim Martić, a je obramba gostov žogo izbila iz golove črte ter preprečila izenačenje.

V 22. minuti so bili zelo blizu povišanja vodstva gostje, najprej je dlani Tiborja Banića ogrel Nik Fortun, vratar rdeče-belih je žogo izbil v kot, po podaji iz kota pa je bil najvišji v skoku Rok Ljutić, a je Tibor Banić z izjemno obrambo preprečil povišanje vodstva gostov.

Drugi del prvega polčasa je povsem pripadel rdeče-belim, najprej je Rok Frešer po odbiti žogi poskušal v 26. minuti, a je njegov poskus zletel preko gola. V 37. minuti so rdeče-beli le kronali terensko premoč, po podaji iz kota iz desne strani, je bil najvišji v skoku Tim Martić, ki je z glavo premagal gostujočega vratarja Darka Gabrića.

Rdeče-beli so popoln preobrat izvedli v 42. minuti, žoga je na robu kazenskega prostora prišla do Roka Frešerja, ki je s strelom po tleh premagal nemočnega gostujočega vratarja.

Uvodnih petnajst minut drugega dela so rdeče-beli bili blizu povišanja vodstva, vendar je najprej po strelu Nika Marinška priložnost za povišanje zapravil Marko Brest. Le nekaj trenutkov zatem je Rok Frešer z izjemno podajo čez obrambo gostov zaposlil Marka Bresta, slednji si je žogo lepo ustavil, a njegov poskus je končal v naročju gostujočega vratarja Darka Gabrića. V 54. minuti je bil blizu drugemu zadetku na srečanju Tim Martić, še enkrat več je odlično iz kota podal Nik Marinšek, vendar je strel hrvaškega branilca obramba gostov izbila v kot. V 60. minuti se je v priložnosti znašel Jakov Katuša, vendar tudi on ni premagal gostujočega vratarja.

Le tri minuti zatem so gledalci videli najlepšo potezo na tekmi, v protinapadu rdeče-belih so sodelovali Marko Brest, Jakov Katuša in Rok Frešer, ki je z odlično podajo v kazenskem prostoru zaposlil kapetana rdeče-belih Nika Marinška, ki mu iz bližine ni bilo težko doseči še devetega prvenstvenega zadetka.

Sledila je poskus Gala Gorenaka, ki je dlani gostujočega vratarja ogrel s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov, a je gostujoči vratar žogo izbil v kot.

V 71. minuti se je v novi priložnosti znašel Nik Marinšek, kateremu je žogo podal Marko Brest, vendar kapetan rdeče-belih tokrat ni bil dovolj natančen.

Odlično predstavo so rdeče-beli kronali v 75. minuti, ko je zmago in tri točke potrdil poljski napadalec Daniel Skiba, za katerega je bil to tretji prvenstveni zadetek.

V končnici srečanja so rdeče-beli zadržali prednost treh zadetkov in brez večjih težav potrdili še osmo prvenstveno zmago.

Rdeče-bele naslednja prvenstvena preizkušnja čaka prihodnjo nedeljo, ko se bodo v okviru 12. prvenstvenega kroga pomerili z Roltek Dobom.