Varovanci Oskarja Drobneta so v sinočnji tekmi proti Domžalam vknjižili prvo spomladansko točko proti favoriziranim Domžalam. Rdeče-beli so povedli v 68. minuti, ko je za vodstvo poskrbel Nik Marinšek, končni rezultat je deset minut pred iztekom rednega dela iz prostega strela postavil Arnel Jakupović.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Matković Aleksandar, Šumer Žiga, Perger Primož, Mertik Bojan. VAR: Sagrković Asmir, Kordež Grega. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelca: 1:0 Marinšek 68`, 1:1 Jakupović 80`

Aluminij: Janžekovič, Musa (74` Fogec), Martić, Azemović, Pečnik, Nkama, Bolha, Marinšek (74` Plantak), Špehar (84` Branšteter), Šroler (84` Bizjak), Turčin (58` Matjašič). Trener: Oskar Drobne.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Šoštarič Karič, Pišek, Ilenič (76` Dobrovoljc), Alić, Husmani (90` Martinović), Ibričić (76` Vuk), Jurilj, Markuš (76` Perc), Jakupovič. Trener: Dejan Djuranovič.

Rumeni kartoni: Marinšek, Matjašič, Nkama; Pišek.

Glavni strateg rdeče-belih je pred srečanjem proti Domžalam v začetni enajsterici opravil eno zamenjavo, namesto Luke Petka je tokrat priložnost od prve minute dobil Tin Martić.

V srečanje so bistveno boljše vstopili gostje, ki so prvič zapretili v 8. minuti, ko je Senijad Ibričić izvajal kot iz leve strani poslal uporaben predložek v sredino, kjer je do strela iz dobrih osmih metrov prišel Tilen Klemenčič, a je kapetan rdeče-belih z izjemno reakcijo preprečil veselje gostom.

V 20. minuti so prvič zapretili tudi rdeče-beli, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Nik Marinšek, Dino Špehar je strel preusmeril, a je žoga zletela preko vrat Ajdina Mulalića. Le dve minuti zatem so rdeče-beli ponovno zapretili, Dino Špehar je na sredini igrišča prišel do žoge, prodrl ob stranski črti in iz roba kazenskega prostora podal na drugo stran kjer je poskušal Gašper Pečnik, a je njegov poskus zletel mimo vrat.

V 34. minuti se je ponovno izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ko so Domžalčani izvedli hiter protinapad v katerem je prišel do strela prvi strelec gostov Arnel Jakupović, njegov poskus je z izjemno reakcijo odbil Luka Janžekovič.

Prvi so v nadaljevanju zapretili rdeče-beli, strelec dveh zadetkov proti Celjanom Martin Šroler je prišel do žoge na polovici Domžalčanov in z žogo krenil proti golu gostov, triindvajsetletni napadalni vezist se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, njegov poskus pa je za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

V 63. minuti so imeli lepo priložnost za vodstvo gostje, ko je Zeni Husmani poskušal iz roba kazenskega prostora, kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je žogo odbil, v borbi za žogo med Tinom Martićem in Arnelom Jakupovićem pa je slednji napravil prekršek nad kapetanom rdeče-belih. V 67. minuti je iz ugodnega položaja iz prostega strela poskušal Enes Alić, kapetan Luka Janžekovič pa ni imel preveč zahtevnega dela, da je ukrotil žogo.

Ob koncu 68. minute so rdeče-beli bili nagrajeni za vztrajnost v napadu. Jure Matjašič je skušal na desni strani ob kotni črti podati v notranjost kazenskega prostora, a so Domžalčani podajo blokirali, žoga je še enkrat prišla do Jureta Matjašiča, ki je opazil Nika Marinška, ki je žogo sprejel na desnem robu kazenskega prostora in se takoj odločil za strel proti vratom, močan strel je oplazil Svena Kariča Šoštariča in tudi z njegovo pomočjo je Nik Marinšek premagal Ajdina Mulalića za njegov drugi prvenstveni zadetek v letošnji sezoni.

Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela je glavni delivec pravice Aleksandar Matković po domnevnem prekršku Johana Nkame dosodil prosti strel dobrih petindvajset metrov od vrat. K izvedbi prostega strela je pristopil Arnel Jakupović, ki je z mojstrsko izvedbo žogo poslal preko živega zidu in premagal nemočnega kapetan rdeče-belih.

Le tri minute je bil glavni junak ponovno kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ko je z nogo ustavil poskus Alena Jurilja, ki je prišel pred vrata rdeče-belih povsem sam, ter poskušal s strelom nekoliko iz desne strani iz dobrih petih metrov.

Rdeče-bele že v nedeljo 6. marca ob 20.15 uri čaka nov dvoboj za prvenstvene točke, ko bodo v Stožicah gostovali pri ljubljanski Olimpiji.