Rdeče-beli so v 25. kroga 2. slovenske nogometne lige doma ugnali Beltince in se z šestnajsto prvenstveno zmago vodilni Rogaški ponovno približali na dve točki zaostanka.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Matoša Martin, Švarc Dejan, Jamnik Jure. Delegat: Germič Dejan.

Strelca: 1:0 Skiba 59`, 2:0 Marinšek 67`

Aluminij: Banić, Martić, Čavara (46` Brest), Skiba, Marinšek, Šturm (64` Katuša), Jagić (81` Grajfoner), Gorenak (64` Frešer), Jovan (89` Munić), Schaubach, Koblar. Trener: Robert Pevnik

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Ptiček, Štrakl, Zorman (84` Hari), Pihler, Kosi (84` Mörec), Grobelnik (64` Čakš), Kralj (78` Brown), Kaučič, Žaler, Rantaša (64` Ščernjavič). Trener: Damjan Gajser

Rumeni karton: Jagić

V srečanje so boljše krenili gostje, ki so prvič zapretili v začetku pete minute, ko je po dolgi podaji iz avta iz desne strani po odbiti žogi na dobrih osmih metrih prišel do strela Vito Štrakl, a je žogo poslal čez vrata Tiborja Banića. Le tri minute zatem je bilo ponovno vroče v domačem kazenskem prostoru, ko je po podaji iz kota do žoge na desni strani prišel Žan Žaler, njegov strel v bližnji kot pa je ustavil Tibor Banić in preprečil veselje gostov.

Rdeče-beli so prvič resneje zapretili v 12. minuti, ko je iz desne strani iz kota žogo v kazenski prostor poslal Gašper Jovan, na drugi vratnici je bil najvišji v skoku Rok Schaubach, a je njegov strel zletel nekaj centimetrov mimo vratnice. Sledilo je obdobje, ko so bili rdeče-beli več pri žogi, a ponovno je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov dobrih dvajset minut zatem, ko je kapetan rdeče-belih po kotu iz leve strani poslal v kazenski prostor, gostujoči vratar je žogo najprej na kratko izbil, a na koncu bil hitrejši od Marja Josipa Čavare, ter mu preprečil strel iz dobrih treh metrov. V 34. minuti je s strelom iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Gašper Jovan, a ni dobro zadel žoge, tako da Domen Zver ni imel nobenih težav. Dve minuti zatem je iz roba kazenskega prostora, nekoliko iz desne strani poskušal kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, a je žogo poslal preko gola. V 38. minuti so lepo kombinirali rdeče-beli, po kombinaciji Danijela Šturma in Nika Marinška, je slednji z lepo podajo v prostor zaposlil Tina Martića, a je žogo tik pred strelom izbil Maksimiljan Zorman. V 41. minuti je iz desne strani žogo v kazenski prostor poslal Tin Martić, do žoge v osrčju kazenskega prostora je prišel Daniel Skiba, a ponovno so branilci gostov preprečili strel Danielu Skibi.

V nadaljevanja srečanja so varovanci Roberta Pevnika vstopili zelo odločno in že v drugi minuti drugega dela je po podaji Roka Schaubacha iz leve strani do strela z glavo na dobrih sedmih metrov prišel Marko Brest, a žogo poslal nekaj centimetrov mimo desne vratnice.

 V deseti minuti nadaljevanja so rdeče-beli izvedli izjemen protinapad, ki ga je z okradeno žogo na svoji polovici pričel Rok Schaubach, ta je zaposlil Nika Marinška, ki je osvojil dobrih trideset metrov in z globinsko žogo v ogenj poslal Danijela Šturma, slednji je na drugi vratnici iskal Daniela Skibo, obramba gostov, pa je žogo tik pred strelom poljskega napadalca izbila v kot.

Po dobri uri igre so rdeče-beli le kronali terensko premoč, akcijo je na svoji polovici pričel Tin Martić, slednji je zaposlil Gala Gorenaka, ki s podajo v globino iskal Daniela Skibo, a je žogo prestregel gostujoči branilec Alen Kaučič, ki je žogo poslal čez svojega vratarja, do žoge je prišel Daniel Skiba, ki je žogo poslal v nebranjeno mrežo za vodstvo rdeče-belih.

V 67. minuti so rdeče-beli zapečatili usodo gostov, ko je Tomislav Jagić po odvzeti žogi na svoji polovici zaposlil Nika Marinška, slednji je žogo podaljšal proti Jakovu Katuši, ki je na višini kazenskega prostora žogo poslal v kazenski prostor, kjer je do nje prišel Nik Marinšek, ki je nekoliko v padcu žogo poslal za hrbet Domna Zvera.

Po občutnejšem vodstvu so rdeče-beli mirno nadzorovali potek srečanja, največjo priložnost pa je po izjemnem protinapadu in zadnji podaji Nika Marinška, do strela prišel Marko Brest, a se je z odlično obrambo izkazal Domen Zver.

Tik pred koncem srečanjem se je v priložnostih pri gostih znašel Robert Čakš, a je žogo iz ugodnega položaja poslal čez vrata Tiborja Banića. Le nekaj trenutkov zatem je iz dobrih osemnajstih metrov skušal Tiborja Banića premagati Vito Mörec, izjemen strel je z izjemno obrambo ustavil Tibor Banić in poskrbel da imajo rdeče-beli še vedno najmanj prejetih zadetkov v prvenstvu.

Naslednji prvenstveni obračun rdeče-bele čaka v petek 21. aprila, ko se bodo ob 16.30 uri pomerili v gosteh z Jadranom iz Dekanov.