Rdeče-beli so doma z dobro predstavo vknjižili nove tri prvenstvene točke proti Bistrici. Že v prvem polčasu je za vodstvo poskrbel Andraž Borovnik, v nadaljevanju pa sta delo dokončala s prvencem Jakov Katuša in še s sedmim prvenstvenim zadetkom kapetan Nik Marinšek.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Mertik Bojan, Špur Staša, Buh Helena. Delegat: Žalik Danijel.

Strelci: 1:0 Borovnik 13`, 2:0 Katuša 76`, 3:0 Marinšek 83`-11m, 3:1 Panić 92`

Aluminij: Banić, Jovan, Martić, Koblar, Crnčec, Jagić (80` Schaubach), Borovnik (80` Baskera), Frešer (74` Gorenak), Skiba (65` Bizjak), Marinšek, Katuša (80` Munić). Trener: Mladen Dabanović

Kety Emmi & Impol Bistrica: Dabanovič, Ljubijankič, Martinčič (74` Panić), Vidmar, Šlamberger, Korošec (46` Kujović), Bračko, Havelka, Ferčič (46` Panić), Rozman, Kapun (74` Koprivc). Trener: Franc Fridl ml.  

Pred srečanjem z Bistrico je imel strokovni štab kar nekaj težav pri sestavi ekipe, med tednom je zbolel glavni trener Robert Pevnik, zato je srečanje vodil Mladen Dabanović, zaradi reprezentančne akcije ni bilo Marka Bresta, ki ga je nadomestil Jakov Katuša, prav tako pa je med tednom zbolel še Sandro Zukić, priložnost je dobil Andraž Borovnik.

Rdeče-beli so povedli praktično iz prve zrele priložnosti na tekmi, tekla je 13. minuta, ko je  na sredini  nepozornost Jake Korošca izkoristil Rok Frešer, ki je ukradeno žogo povlekel v kazenski prostor, žogo podal na drugo stran do Andraža Borovnika, ki je z natančnim strelom poskrbel za prvenec v rdeče-belem.

Le tri minute zatem, smo videli še eno izjemo akcijo rdeče-belih, akcijo je na svoji polovici pričel Tomislav Jagić, ki je z dolgo podajo zaposlil Jakova Katušo, slednji je zaposlil Gašperja Jovana, ki se je odločil za podajo s osrčje kazenskega prostora, kjer je bil pri strelu Andraž Borovnik, ki je že premagal Jako Dabanovića, a mu je drugi zadetek na srečanju preprečil prečka.

V 27. minuti so do prve priložnosti prišli tudi gostje, a je bil poskus iz prostega strela premalo, da bi ogrozil Tiborja Banića.

V 33. minuti so rdeče-beli ponovno ogrozili vrata Bistričanov, ponovno je na sredini igrišča do žoge prišel Rok Frešer, ki je na višini kazenskega prostora opazil vtekajočega Gašperja Javana, slednji se je malo iz strani takoj odločil za strel, njegov poskus je že premagal gostujočega vratarja, a je rdeče-belim še drugič na srečanju veselje preprečila prečka. Po podaji iz kota je bil najvišji v skoku Tin Martić, a je njegov poskus ubranil gostujoči vratar. Le šest minut zatem so bili ponovno blizu povišanju vodstva rdeče-beli Andraž Borovnik je iz desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil prvi pri žogi Daniel Skiba, a je gostujoči vratar Jaka Dabanovič odlično posredoval in preprečil strel poljskemu napadalcu. Tik pred odhodom na odmor so rdeče-beli zapretili še zadnjič v prvem delu, tokrat je bil v osrednji vlogi Jakov Katuša, njegov poskus iz dobrih desetih metrov nekoliko iz leve strani je švignil za nekaj centimetrov mimo desne vratnice.

Rdeče-beli so v nadaljevanju prvič zapretili šele v 63. minuti, ko je Andraž Borovnik odlično zaposlil Tina Martića, ki je s predložkom iz leve strani v kazenskem prostoru našel Nika Marinška, ki je poskušal iz dobrih desetih metrov, a je njegov poskus zletel mimo leve vratnice. Le tri minute zatem je po podaji Nika Marinška iz kota, do žoge na robu kazenskega prostora prišel Rok Frešer, njegov poskus je zletel preko gola gostov. V 73. minuti so rdeče-beli ponovno zapretili po podaji iz kota, ponovno je kot izvajal Nik Marinšek, tokrat je do strela z glavo prišel Luka Koblar, vendar je tudi njegov poskus zletel preko gostujočih vrat.

V 76. minuti so rdeče-beli le uspeli povišati vodstvo, Hrvoje Crnčec se je odločil za dolgo podajo v prostor Hrvoje Crnčec, ki je odlično opazil Jakova Katušo, ki si je odlično žogo sprejel, jo povlekel v kazenski prostor, ter s strelom po tleh premagal nemočnega Jako Dabanoviča.

V 83. minuti so rdeče-beli izpeljali čudovito akcijo, po nekaj kombinacijah, je do žoge prišel Gal Gorenak, ki je z izjemno podajo v prostor zaposlil Jako Bizjaka, ki ga je v kazenskem prostoru nepravilno oviral gostujoči vratar Jaka Dabanovič, glavni sodnik srečanja je povsem upravičeno pokazal na belo točko, k izvedbi je pristopil Nik Marinšek, ki je z zanesljivo izvedbo vknjižil že sedmi prvenstveni zadetek.

Tik ob koncu srečanja, so Bistričani uspeli premagati ublažiti poraz, ko je Tai Matea Panić iz dobrih desetih metrov s prve premagal povsem nemočnega Tiborja Banića.

Rdeče-bele v sredo 28. septembra ob 15:30 uri čaka zaostalo srečanje proti ravenskemu Fužinarju.