Rdeče-beli, ki so se včeraj preselili na glavni del priprav na hrvaško obalo, so danes v Umagu odigrali prvo pripravljano tekmo v sklopu priprav v Umagu.

Varovanci Slobodana Gruborja so danes merili moči z hrvaškim drugoligašem NK Orient iz Rijeke. Priložnost na srečanju je dobilo dvaindvajset nogometašev, ki so dvakrat zatresli mrežo tokratnih nasprotnikov in vknjižili še drugo pripravljano zmago na spomladanski del prvenstva.

Rdeče-beli so srečanje pričeli zelo dobro in že v 18. minuti je naveza Mihael Klepač Ante Živković poskrbel za vodstvo, nasprotnega vratarja pa je premagal Ante Živković. Rdeče-beli so z minimalno prednostjo tudi odšli na odmor, končni rezultat pa je dobrih deset minut pred iztekom srečanja po podaji Nemanje Jakšića postavil Jure Matjašič.

NK Aluminij : NK Orient 2:0 (1:0)

1:0 Živković 18`, 2:0 Matjašič 79`

NK Aluminij – začetna enajsterica: Janžekovič (30` Kovačić), Pečnik G., Pantalon, Kontek, Vrdoljak, Čermak, Vrbanec, Leko, Klepač, Pečnik T. Živković. Drugi polčas: Kovačić (60` Banić), Jakšič, Petek, Ljubec, Majcen, Marinšek, Matjašič, Flakus Bosilj, Mesarič, Jauk.