Varovanci Roberta Pevnika so se danes odpravili na krajše priprave v hrvaško Istro, kjer bodo ostali do nedelje.

V hrvaškem Umagu se bodo rdeče-beli po današnjem prihodu že ob 16.00 uri podali na prvi trening, jutri jih čakata na hrvaški obali dva treninga, v soboto pa dve pripravljani tekmi. Za slovo od hrvaške Istre, bodo rdeče-beli v nedeljskem dopoldnevu opravili še en trening. V Umag je odpotovalo 23 nogometašev, zadnji trenutek je zaradi bolezni doma ostal Rok Frešer, prav tako pa ni zraven Gašperja Pečnika in Luke Petka, ki še ne trenirata s polno obremenitvijo po poškodbah.

Kot poudarja glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik, je odhod na hrvaško obalo, pomemben predvsem zato, da se ekipa še bolj poveže in da po dolgem času trenira na pravi travi: »V Umagu so odlično pogoji za delo, verjamem, da se bo ekipa tukaj še bolj spoznala in da bo zaživel tisti pravi »timski duh«. Že danes nas čaka prvi trening, jutri dva, v soboto sta na sporedu dve tekmi, kjer bom minute enakomerno porazdelil med vse igralce. Moramo izkoristiti teh nekaj dni, da se pred zaključnim delom priprav še bolj povežemo.«

Uvodna sobotna preizkušnja bo odigrana proti avstrijskemu četrtoligašu USV Hengsberg, medtem ko bo druga preizkušnja odigrana proti ukrajinskemu prvoligašu Ruhk Lviv, ki se trenutno nahaja na dvanajstem mestu ukrajinskega prvenstva.