Varovancem Oskarja Drobneta je v 28. krogu Prve Lige Telekom Slovenije doma uspelo zadržati točko proti favoriziranim gostom iz Maribora. V tekmi brez zadetkov je točko rdeče-belim v 87. minuti zagotovil kapetan Luka Janžekovič z ubranjeno najstrožjo kaznijo kapetanu gostov Marcosu Tavaresu.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Obrenović Rade, Praprotnik Jure, Vidali Manuel, Šmajc David. Delagat: Kacijan Danilo

Strelci: /

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Petek, Pečnik G. (57` Flakus Bosilj), Azemović, Ploj, Bolha, Prša (75` Pečnik T.), Krefl, Đerlek (75` Čermak), Kadrić (84`Pantalon). Trener: Oskar Drobne

Maribor: Jug, Vrhovec, Kronaveter (75` Tavares), Dervišević (75` Pihler), Milec, Mlakar, Guerrico, Uskoković, Kotnik (64` Požeg Vancaš), Martinović, Dos Santos (64` Repas). Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni: Azemović, Bolha, Jaškić; Guerrico, Dervišević

Rdeče-belim je tudi proti favoriziranim gostom iz Maribora uspelo nadaljevati niz pozitivnih rezultatov, ki so ga varovanci Oskarja Drobneta ustvarili pred več kot eno mesečnim premorom.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo z veliko mero previdnosti tako na eni kot na drugi strani. Prvi poskus proti nasprotnikovim vratom na srečanju so si priigrali varovanci Oskarja Drobneta, ko je roba kazenskega prostora v 14. minuti z glavo poskušal Roko Prša, a je bil njegov poskus lahek plen za vratarja gostov Ažbeta Juga.

Le dve minuti zatem so bili rdeče-beli povsem blizu vodstva, Haris Kadrić je na svoji polovici žogo podaljšal proti Gašperju Pečniku, bivšemu branilcu rdeče-belih Iliji Martinoviću je žogo uspelo pred Gašperjem Pečnikom podati do svojega vratarja Ažbeta Juga, slednji je žogo izbil prav v Gašperja Pečnika, ki je s prsmi žogo usmeril proti goli, a mu je drugi letošnji zadetek preprečila vratnica.

Gostje iz Maribora so prvič zapretili v 27. minuti srečanja, ko je iz prostega strela iz desne strani poskušal Amir Dervišević, a je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič strel gostujočega vezista izbil.

V 31. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, po hitrem protinapadu je do strel iz roba kazenskega prostora prišel Amir Đerlek, njegov poskus pa je za kakšen meter zgrešil cilj.

Tri minute zatem so bili ponovno nevarni gostje, ko se je v priložnosti znašel Andrej Kotnik, ki je v kazenskem prostoru ob Nemanji Jakšiću poskušal s strelom po tleh, a ponovno je bil na mestu Luka Janžekovič, ki je strel mariborskega igralca izbil v kot.

V drugem delu srečanja so rdeče-beli povsem prepustili posest gostom, ter se osredotočili predvsem na branjenje, ter na hitre protinapade. Izrazite priložnosti na srečanju nismo videli vse do 87. minute, ko je glavni sodnik srečanja Rade Obrenović, posredovanje Luke Petka nad Janom Mlakarjem označil za prekršek in pokazal na najstrožjo kazen. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil kapetan gostov Marcos Tavares, a je njegovo namero kapetan rdeče-belih ukanil, ter mu strel ubranil.

V 92. minuti srečanja, pa so bili povsem blizu zmage rdeče-beli, David Flakus Bosilj je iz svoje polovice ob desni strani prodrl proti kazenskemu prostoru, poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Marcel Čermak s podajo našel Tilna Pečnika, ki je iz dobrih šestih metrov poskušal s strelom po tleh, a je v zadnjem momentu žogo izbil Luka Uskoković.

Rdeče-beli so z novo točko, vknjižili še deseti letošnji neodločen rezultat in kljub novi točki ostajajo na devetem mestu prvenstvene lestvice. Že v torek 20. aprila varovanci Oskarja Drobneta odhajajo v knežje mesto, kjer jih čaka obračun z Celjem, ki ima na osmem mestu lestvice povsem enak točkovni izplen kot rdeče-beli.