Rdeče-bele danes v sredo 4. oktobra ob 16.00 uri, čaka uvodna pokalna preizkušnja Pokala Pivovarne Union v gosteh pri Zavrču.

Za varovance Roberta Pevnika ni počitka, saj že v drugi teden vstopajo z dvojnim tekmovalnim programom, a v aktualnem tednu rdeče-bele namesto dveh prvenstvenih obračunov čaka, pokalni in prvenstveni obračun. Že v sredo se rdeče-beli odpravljajo na bližnje gostovanje k tretjeligašu Zavrču, ki bo tako predstavljal prvo pokalno oviro.

Zavrč trenutno nastopa v vzhodni skupini 3. slovenske nogometne lige in po sedmih krogih trenutno zaseda enajsto mesto, v zadnjem krogu pa je doma moral priznati premoč Ljutomera. Tudi za Zavrčane bo tekma proti rdeče-belim prva v letošnjem poklanem tekmovanju, saj so bili v predkrogu pod prosti.

Rdeče-beli so v zadnjih dveh prvenstvenih krogih obrnili trend rezultatov navzgor, ter po skalpu Celja in Maribora je v slačilnici zavladalo še boljše vzdušje. Glavni strateg rdeče-belih pred uvodno pokalno preizkušnjo poudarja, da bodo Zavrčani zagotovo motivirani, a da pričakuje napredovanje v naslednji krog: »Pričakujemo motiviranega nasprotnika, ki bo zagotovo skušal narediti vse, da nas izločijo iz poklanega tekmovanja. Naš cilj je, da pridemo v poklanem tekmovanju čim dlje, se pravi v Zavrču želimo zmagati, ter se v naslednji krog uvrstiti brez podcenjevanja. Moramo biti isto motivirani kot proti Mariboru in Celju, prevzeti moramo vlogo favorita in od prve minute pokazati, kdo je gospodar na igrišču. Zavrč ni naivna ekipa, zavedamo se, da smo favoriti in pričakujem naše napredovanje.«  

V kolikor si srečanja v Zavrču ne boste ogledali v živo v završkem športnem parku, si ga lahko v živo ogledate v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Prav tako pa bomo v živo spremljali rezultat tudi na klubskih družbenih omrežjih.