Pred rdeče-belimi je že v danes nov prvenstveni preizkus, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 15.00 uri gostili Vitanest Bilje. Na srečanju med trenutno tretjo in osmo ekipo prvenstvene lestvice, bo pravico delil Matković Aleksandar.

Obe ekipi prihajata v medsebojni obračun z slabo prvenstveno popotnico, rdeče-beli so nazadnje kljub vodstvu z dvema zadetkoma klonili proti Roltek Dobu, medtem ko so varovanci Dominika Beršnjaka, proti Rogaški vknjižili še četrti zaporedni poraz.

Primorci prihajajo v petek v Kidričevo z željo prekiniti črni niz, štirih zaporednih porazov, ki se vleče že vse od konca septembra, ko so najprej klonili proti novomeški Krki, zatem so sledili še porazi proti Krškemu, Iliriji 1911 in Rogaški. Varovanci Dominika Beršnjaka imajo v svojih vrstah tudi prvega strelca drugoligaškega prvenstva Bamba Sussa, ki bo nedvomno v petkovem popoldnevu predstavljal največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih. Biljenci imajo v svojih vrstah še kar nekaj zanimivih nogometašev zraven Jan Štruklja in Roka Erniše, sta zelo nevarna še tujca Dawoud Dominik Jalinous in Darius Daniel Jalinous, vsi štirje nogometaši so se v letošnji sezono po dvakrat vpisali med strelce.

Rdeče-beli so po porazu pretekli petek zdrsnili na tretje mesto prvenstvene lestvice, saj jih je zraven vodilne Krke prehitela tudi Rogaška, obe ekipi imata na lestvici točko prednosti pred varovanci Roberta Pevnika. Rdeče-beli so srečanje pretekli petek odlično odprli in povedli z dvema zadetkoma, zatem je sledil popoln preobrat gostov, ki so varovancem Roberta Pevnika prizadejali šele drugi prvenstveni poraz. Med tednom so rdeče-beli izjemno opravili z pokalno oviro in četrtoligašu iz Bukovcev nasuli enajst zadetkov, nase je najbolj opozoril zadnji novinec v Kidričevem Luka Marković, ki je v samo sedmih minutah dosegel hat-trick. Zraven dvaindvajsetletnega napadalca, so med tednom po dva zadetka dosegli še Žan Baskera, Jaka Bizjak in Tai Kmetec, enkrat pa je v polno meril Nejc Medved.

Pred srečanjem z Biljami bo Robert Pevnik zagotovo pogrešal Andraža Borovnika, ki je na Dobu prejel rdeči karton, a se v ekipo po odsluženi kazni vrača Tomislav Jagić. Glavni strateg rdeče-belih si želi, da tokrat ne bi prišlo do takšnega nihanja, predvsem pa da bi njegovi varovanci odigrali srečanje bolj odgovorno: »Jasno je, da si v petek želimo nazaj na zmagovalne tirnice, med tednom bomo naredili vse, da odpravimo napake, ki smo jih pokazali na Dobu. Nedvomno je za samozavest napadalcev bila pokalna tekma pravšnja, to je sedaj potrebno prenesti v prvenstvu. V petek moramo biti kompaktni, moramo se držati navodil, biti strpni tako v obrambi kot v napadu, le tako se lahko nadejamo novih prvenstvenih točk.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 15.00 uri, za vse privržence pa ga bomo spremljali tudi v živo na klubskih družbenih omrežjih.