Po premoru je danes glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik zbral ekipo, ter na uvodni trening popeljal osemindvajset nogometašev.

Na zboru, glede na lansko zasedbo ni bilo Jake Bizjaka in Kofija Nana Babila, ki sta klub zapustila, zato pa veseli dejstvo, da se je ekipnim treningom po poškodbi pridružil Gašper Pečnik, medtem ko Luka Petek trenira še vedno individualno. Treningom članske ekipe se je pridružilo tudi pet mladincev, k članski zasedbi so tako priključeni vratarja Jan Petek in Nejc Pesek, ter Lukas Hempt, Klemen Rahle in Anej Dukarić.

Svojo prvo pripravljano srečanje bodo rdeče-beli odigrali prihodnji torek 17. januarja proti Mariboru, kot pa pred uvodnim treningom poudarja Robert Pevnik pa so ravno močne pripravljane preizkušnje najbolj pomembne za mlado zasedbo rdeče-belih: »Pričakujem, da bomo delo iz jesenskega dela nadgradili, da bomo v prvenstvo vstopili dobro pripravljalni. Vem, da bomo imeli v Kidričevem odlične pogoje za delo, kar je zelo pomembno. Čakajo nas tudi zelo zahtevne pripravljalne tekme, to je v bistvo to, kar je za našo mlado ekipo najpomembnejše. Na teh tekmah bomo dobili dober oris, da vidimo kako blizu smo ekipam prve lige. Igralce moramo postaviti pred dejstvo s temi tekmami, jaz osebno verjamem, da bomo maksimalni in enakovredni. Cilj priprav pa je jasen, biti v prvem krogu optimalno pripravljeni in narediti vse, da vstopimo v prvenstvo po svojih željah.«

Rdeče-bele v pripravljenem obdobju čakajo, kar pet preizkušenj proti slovenskim prvoligašem.

Trenutno potrjene pripravljane tekme:

Torek, 17. januar 2023; Maribor : Aluminij

Četrtek; 19. januar 2023; Celje : Aluminij

Petek; 27. januar 2023; Domžale : Aluminij

Petek; 4. februar 2023; Gorica : Aluminij  

Torek; 7. februar 2023; Mura : Aluminij

Sobota; 11. februar 2023; Aluminij : Ilirija 1911

Sobota; 25. februar 2023; Aluminij : Rogaška

V primeru sprememb terminov, ali mogoče dodatnih pripravljalnih tekem, bomo to na klubskih straneh naknadno objavili. Prav tako, bomo takoj, ko bodo potrjene točne lokacije in ure srečanj le te objavili na klubskih straneh.