Po reprezentančnem premoru, bodo rdeče-beli danes ob 17.30 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kalcer Radomelj. Na srečanju 13. kroga Prve Lige Telemach bo pravico delil Dejan Balažič.

Obe ekipi sta v reprezentančni premor vstopili z drugačno popotnico, rdeče-beli so dvema zmagama nad Celjem in Mariborom dodali poraz v Kopru, medtem ko so Radomljani po porazu z Mariborom nanizali dva zaporedna neodločena rezultata, točko so najprej osvojili doma proti Kopru, zatem še ljubljanski Olimpiji v gosteh.

Četa Olivera Bogatinova trenutno zaseda deveto mesto na prvenstveni lestvici in za rdeče-belimi zaostaja za eno točko. Mlinarji gradijo na dveh neodločenih rezultatih pred odhodom na reprezentančni premor, ko so najprej remizirali doma proti Kopru in nato še proti ljubljanski Olimpiji. Pri Radomljah je na zadnjih tekmah blestel predvsem Caio da Cruz, ki je med drugim na zadnji tekmi tudi podal za gol Modžida Šošića, prvega strelca Radomelj, ki ima na svojem računu štiri prvenstvene zadetke. V zadnjem času je v dobri formi tudi Dejan Vokić, ki bo tudi tokrat močan adut Oliverja Bogatinova.

Rdeče-beli so se na zadnjem srečanju v Kopru zelo slabo vstopili v srečanje, kar so Koprčani izkoristili in hitro dosegli dva zadetka, v nadaljevanju srečanja, so varovanci Roberta Pevnika sicer pokazali bistveno več, a je ostalo pri porazu v Kopru. Kot je že po srečanju v Kopru poudaril Robert Pevnik, pa je prav borben in srčen pristop tudi tokrat vodilo na poti k uspehu: »Premor smo zelo dobro izkoristili, naredili smo kar smo morali, predvsem na fizični in taktični pripravi. Vsi, ki so zboleli, so se v zadnjem tednu vrnili, tako da smo, če odštejemo dlje časa poškodovane igralce kompletni. Pričakujemo Radomlje, ki smo jih v prvi medsebojni tekmi premagali, a so se Radomljani med tem, kar okrepili. Radomlje so zahteven nasprotnik, vendar igramo doma v »šumi«, moramo biti borbeni in srčni, da pridemo do pozitivnega rezultata, to pomeni treh točk.«

Uvodni prvenstveni obračun v Domžalah, se je končal v korist rdeče-belih, za tri točke sta poskrbela Marko Brest, ki se je vmes preselil k ljubljanski Olimpiji in kapetan rdeče-belih Tin Martić. Statistika srečanj v Kidričevem je med obema tekmecema poravnana, dvakrat so se zmage v »šumi« veselili rdeče-beli, dvakrat pa mlinarji.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se prične ob 17.30 uri, vstop na srečanje proti Radomljam pa je prost.

V kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo na tribunah športnega parka, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.