Varovance Roberta Pevnika danes ob 18.00 uri v kidričevskem športnem parku čaka nova prvenstvena preizkušnja, v okviru 21. kroga 2. slovenske nogometne lige v goste prihaja lendavska Nafta. Na srečanju med drugo in šesto uvrščeno ekipo prvenstvene lestvice, bo pravico delil Denis Halilović.

Obe ekipi v drugi letošnji medsebojni dvoboj prihajata z različnima izhodiščema. Gostje so nekoliko slabše vstopili v nadaljevanje prvenstva in uvodoma priznali premoč Iliriji 1919, nazadnje pa še vodilni Rogaški. Lendavčani so enako kot rdeče-beli nastopili tudi v osmini finala pokala Pivovarne Union, a so na domačem igrišču priznali premoč ljubljanski Olimpiji. Medtem so rdeče-beli po uvodni domači točki proti velenjskemu Rudarju, najprej v pokalu izločili ravenski Fužinar, pretekli vikend pa so v Grosupljem odpravili Brinje Grosuplje.

V Lendavi je med zimskim premorom prišlo do številnih sprememb. Največje orožje glavnega trenerja Gaborja Boera je še vedo kapetan Stjepan Oštrek, ki je s sedmimi zadetki tudi najučinkovitejši strelec Lendavčanov. V konici napada zraven kapetana izstopa še Stjepan Igrec, štiriindvajsetletni hrvaški napadalec ima na svojem računu pet zadetkov v letošnji sezoni. V kidričevskem športnem parku nima pravice nastopa Szabo Bence, zelo pomemben člen sredine igrišča lendavske ekipe.

Rdeče-beli so pretekli vikend v Grosupljem prvič v nadaljevanju prvenstva v obrambi zadržali ničlo, na sceno pa je ponovno stopil Nik Marinšek, ki je proti Grosupljčanom dosegel že trinajsti prvenstveni zadetek. Med strelce se je na drugi zaporedni tekmi vpisal tudi Marko Brest, najprej je zadel v pokalnem tekmovanju, zatem pa postavil končni rezultat tekme v Grosupljem. Zatem je sledilo še drugo vabilo v mlado reprezentanco za dvajsetletnega krilnega napadalca, za katerega je bil gol v Grosupljem četrti v prvenstvu. Trener rdeče-belih Robert Pevnik, lahko računa na praktično vse razpoložljive igralce, ki jih ima na razpolago.

Uvodni letošnji dvoboj med rdeče-belimi in belo-modrimi je bil odigran v začetku lanskega septembra. Pod lendavskimi griči so rdeče-beli pokazali imenitno predstavo in z zadetki Nika Marinška, Marka Bresta in Daniela Skibe poskrbeli za zmago s 3:1.

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo danes odprla uro pred prvim sodnikovim žvižgom. Če ne boste uspeli priti v kidričevski športni park, si lahko srečanje v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.