Po nedeljski točko proti Tabor Sežani, rdeče-belim v Stožicah ni uspelo priti do pozitivnega rezultata, s 3:0 so slavili varovanci Dina Skenderja.

Stadion Stožice Ljubljana; gledalcev : /

Sodniki: Ponis Roberto, Vidali Manuel, Habibović Adis, Antić Mihael. Delegat: Rajh Jožef.

Strelci: 1:0 Ivanović 5` – 11m, 2:0 Ivanović 44`, 3:0 Vombergar 56`

Olimpija: Frelih, Pavlović, Milović, Samardžić, Boakye (72` Andrejašič), Perković, Močinić, Ivanović (72` Bosić), Caimacov, (80` Ostrc), Kvesić (85` Kurež), Vombergar (80` Bagarić). Trener: Dino Skender.

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat (71` T. Pečnik), Klepač (71` Kim), Jakšić, Ploj, Flakus Bosilj (80` Krajnc), Čermak, Matjašič (63` Maletić), Pantalon, Prša (63` Grajfoner). Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni kartoni: /

Tudi proti Olimpiji je strateg rdeče-belih poskušal s spremembami v začetni enajsterici, tokrat je srečanje namesto Gašperja Pečnika, srečanje pričel izkušeni Nemanja Jakšić, medtem ko je na sredini igrišča mesto Dohyun Kim prepustil Marcelu Čermaku.

A srečanje v ljubljanskih Stožicah se nebi moglo slabše začeti kot se je saj so zmaji povedli že iz prvega napada, ko je Aljaž Ploj na robu kazenskega prostora nepravilno oviral Mihaila Caimacova, glavni sodnik srečanja Roberto Ponis pa je brez obotavljanja pokazal na belo točko iz katere je kapetana rdeče-belih premagal Đorđe Ivanović.

Po prejetem zadetku so varovanci Slobodana Gruborja na igrišču vzpostavili ravnotežje, najprej je v štirinajsti minuti poskušal David Flakus Bosilj, a je pred Žigo Frelihom slabo zadel žogo. V 18. minuti so rdeče-beli izvedli krasno akcijo, ko je Roko Prša na svojo polovici podal dolgo globinsko žogo proti Davidu Flakusu Bosilju, slednji je v kazenskem prostoru na sedmih metrih lepo opazil Mihaela Klepača, ki je poskušal iz prve, a je Žiga Frelih preprečil izenačenje.

Zmaji so zapretili ponovno po slabe pol ure igre, ko je poskušal Miral Samardžić, a je njegov poskus ubranil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Tik pred odhodom na odmor, so gostitelji uspeli svojo prednost podvojiti, Anders Vombergar, je ob Renatu Pantalonu poslal žogo do Đorđeta Ivanovića, slednji pa se je na robu kazenskega prostora odločil za diagonalni strel v levi spodnji kot in z močnim strelom premagal Luko Janžekoviča.

Gostitelji so boljše vstopili tudi v nadaljevanje, ko so povedli po točno desetih minutah nadaljevanja, ko je Eric Boakye v kazenskem prostoru opazil Andersa Vombergerja, slednji pa je z diagonalnim strelom iz dobrih enajstih metrov, premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Rdeče-beli so bili blizu znižanja rezultata v 65. minuti, ko je Nemanja Jakšić v kazenskem prostoru opazil Marka Maletića, slednji si je žogo lepo ustavil, preigral Gorana Milovića, ter poskušal s strelom po tleh premagati Žigo Freliha, a je slednji žogo izbil.

V končnici srečanja so rdeče-beli poskušali ublažiti poraz v ljubljanskih Stožicah, a so poskusi Nemanje Jakšića in Marka Maletića bili lahek plen za vratarja zmajev Žigo Freliha.

Rdeče-beli so tako doživeli še sedmi prvenstveni poraz, že v nedeljo pa jih čaka tekma proti devetouvrščeni Gorici, ki ima enak točkovni izplen kot varovanci Slobodana Gruborja. Srečanje med rdeče-belimi in sinjemodrimi bo odigrano v nedeljo ob 15.15 uri v kidričevskem športnem parku.