Po točno 90. dneh se je za rdeče-bele nadaljevalo prvenstvo v Prvi Ligi Telekom Slovenije. S prvo »po koronsko« tekmo pa varovanci Slobodana Gruborja ne morejo biti zadovoljni, saj so jim črno-beli prvi v letošnji sezoni prizadejali poraz. Kljub porazu pa rdeče-beli vsaj do nedelje ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Športni park Kidričevo; gledalci: BREZ GLEDALCEV

Sodniki: Skomina Damir, Praprotnik Jure, Vidali Manuel, Balažič Dejan

Strelci: 0:1 Maroša 19`, 1:1 Pečnik 55`, 1:2 Cipot 74`, Maruško 83`

Aluminij: Kovačić, Kontek, Jakšić, Pečnik (69`  Horvat), Matjašič, Vrbanec (76` Muminović), Čermak (85` Flakus Bosilj), Ploj, Šaka (76` Petek), Živković, Pantalon. Trener: Slobodan Grubor

Mura: Obradović, Cipot (86` Mandić), Bobičanec (86` Žižek), Maruško, Kouter, Kous, Maroša, Horvat (89` Brkić), Šušnjara (81` Karničnik), Šturm, Gorenc. Trener: Ante Šimundža

Rumeni kartoni: Šaka, Kouter

Rdeč karton: Kontek 73`

Prvo po koronsko srečanje Prve Lige Telekom Slovenije se je v kidričevskem športnem parku pričelo dokaj previdno iz obeh strani. A prvo priložnost na srečanju so si ustvarili gostje, v osmi minuti srečanja je poskušal Luka Šušnjara, a je njegov poskus iz desetih metrov v bližnji kot zgrešil vrata rdeče-belih. Zatem so v nadaljevanju zapretili tudi rdeče-beli, ki so bili nevarni po podajah iz kota, a zares niso ogrozili Murinih vrat.

V 19. minuti srečanja smo videli akcijo za vodstvo gostov. Muraši so hitro izvedli prosti strel na sredini igrišča, žoga je prišla do Tomija Horvata, ki je s prve zaposlil Luko Šušnjaro, ta pa je žogo poslal v kazenski prostor do Amadeja Maroše, ki mu iz bližine ni bilo težko premagati Matije Kovačića za vodstvo gostov.

Po prejetem zadetku so na igrišču zagospodarili rdeče-beli, ki so imeli skozi celoten polčas večjo posest, a si resnejše priložnosti niso priigrali, tako so na odmor z minimalno prednostjo odšli gostje.

Takoj v nadaljevanju je dlani Matiji Kovačiću ogrel Luka Bobičanec, a se rezultat ni spremenil. V deseti minuti nadaljevanja smo le videli izenačujoči zadetek. V borbi za žogo med Antejem Živkovićem in Maticem Maruškom je slednji podal do svojega vratarja Matka Obradovića, glavni sodnik srečanja Damir Skomina pa je ob tem zapiskal na indirektni strel iz katerega je neubranljivo zadel Tilen Pečnik.

V 73. minuti srečanja smo videli odločujoči trenutek na srečanju, ko so rdeče-beli ostali na zelenici z igralcem manj, saj je Ivan Kontek, tik pred kazenskim prostorom nepravilno zaustavil Amadeja Marošo, ki je imel prosto pot proti vratom rdeče-belih. Damir Skomina je dosodil prosti strel, tik na robu kazenske prostora, kjer je sledil nov hladen tuš za varovance Slobodana Gruborja, najprej je močan strel Luke Bobičanca proti vratom Matija Kovačić izbil, a le do Matica Maruška, ki je v kazenskem prostoru z glavo podal do Kaia Cipota, ki je s svojim prvencem poskrbel za še drugo vodstvo črno-belih na srečanju.

V 83. minuti srečanja so gostje potrdili prvo zmago v letošnji sezoni, ko je po kotu Matija Kovačič strel gostov ubranil, žogo je v kazenskem prostoru skušal izbiti Renato Pantalon a je do nje prišel Matic Maruško, ki je iz dobrih desetih metrov neubranljivo zadel zgornji desni kot Kovačićevih vrat.

Rdeče-beli kljub porazu ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Oba tekmeca pa čaka nova preizkušnja že med tednom, ko se bosta v torek ob 17.30 v polfinalni tekmi Pokala Slovenije pomerila v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju.